O noua CONDAMNARE: omul de afaceri Corneliu Iacobov a primit 7 ani de inchisoare. Decizia este definitiva

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 oct 2020, 06:15

Judecatorii instantei supreme au hotarat definitiv, joi, condamnarea omului de afaceri Corneliu Iacobov la sapte ani de detentie in dosarul privind prejudiciarea Rafo Onesti.

In acelasi dosar Toader Gaurean a primit sase ani de inchisoare. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursurile declarate in acest proces.

In 2005, Corneliu Iacobov, Toader Gaurean si alte doua persoane au fost trimisi in judecata pentru prejudicierea Rafo Onesti, dupa ce acestia au incheiat cu o firma din Campina, Metal EuroEst, un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un pachet de actiuni la Electrocarbon Slatina.

 

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DIICOT, cei patru s-ar fi asociat in vederea prejudicierii Rafo cu 24.289.450 de lei (peste 240 de miliarde de lei vechi).

In urma condamnarii pronuntate de Curte, instanta de executare urmeaza sa intocmeasca joi actele de incarcerare ale celor trei, mandatele urmand a fi puse in aplicare de politie, care ii va duce pe condamnati in locuri de detinere in functie de domiciliile lor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

 

Sursa: Mediafax.