PROGNOZA METEO: Temperaturile vor fi mai scazute fata de zilele precedente! Afla cum va fi VREMEA in weekend

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:36

Sambata, in jumatatea de nord a tarii temperaturile vor fi mai scazute fata de zilele precedente, in timp ce in restul teritoriului vremea se va mentine calduroasa, pe alocuri caniculara, in speciala dupa-amiaza in sudul extrem si in sud-estul tarii, unde disconfortul termic va fi in continuare apasator.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 26 de grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei pana la 36 de grade in Lunca Dunarii si Podisul Dobrogei. Centrul, estul, precum si zonele montane vremea va fi marcata de instabilitate atmosferica, iar la orele serii in regiunile sudice se vor inregistra frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce vor lua aspect de vijelie, averse cu caracter torential si izolat caderi de grindina.
Cantitatile de apa vor depasi local 25... 30 l/mp si pe arii restranse, in special la munte 40... 50 l/mp. Temperaturile se vor incadra intre 13 si 23 de grade Celsius.

 

La Bucuresti, vremea se va mentine caniculara dupa-amiaza, temperaturile vor fi cuprinse intre 34... 35 de grade, iar cerul va fi variabil, in timp ce innorarile vor fi mai accentuate in special seara si noaptea cand se vor inregistrat intensificari de scurta durata ale vantului, averse si descarcari electrice.

Temperatura minima va fi in jurul valorii de 20 de grade.

La mare, vremea se va mentine calduroasa, iar cerul va fi noros doar in nordul zonei. Temeperaturile maxime vor fi cuprinse intre 30 si 33 de grade, iar cele minime vor fin intre 21 si 23 de grade. Apa marii va avea in jurul valorii de 24 si 27 de grade.

 

La munte, instabilitatea atmosferica se va accentua si va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane.

Aversele vor depasi local 20... 25 de l/mp si pe arii restanse va fi grindina. Temperaturile vor inregistra o usoara scadere fata de ziua precedenta.

 

Duminica, vremea va fi in general instabila si sunt anuntate averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina, in sudul, centrul sui sud-estul tarii si pe arii restranse in rest. Cantitatile de apa vor fi insemnate.

Temperatura aerului va fi in scadere si va avea valori cuprinse intre 22 si 31 de grade, iar minimele vor fi de la 9... 10 grade si pana la 21... 23 de grade pe litoral.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

La

mare, vremea se va raci usor, iar cerul va fi temporar noros in cursul zilei. Vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade, iar cele minime intre 20 si 22 de grade. Apa va avea intre 24 si 26 de grade.

 

La munte, vremea va fi in general instabila si cerul va avea innorari temporar accetuate si vor fi averse de ploaie, isotite de descarcari electrice.

Temperaturile vor continua sa scada usor.

 

Sursa: Mediafax