Gestul lui Adrian Nastase, o INSCENARE sau o incercare de a ocoli UMILINTA detentiei? VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:37

Invitati in platoul emisiunii "Drept la tinta", doctorul Cristian Andrei, Cristian Sabbagh, prezentatorul stirilor Kanal D, Stefan Stroe, expert in arme si actorul Claudiu Bleont au incercat sa analizeze gestul fostului premier Adrian Nastase si sa determine daca totul a fost sau nu o inscenare.

Doctorul Cristian Andrei sustine ca nu seara trecuta este cea mai importanta in desfasurarea evenimentelor ci intreaga perioada in care mintea si starea lui Adrian Nastase au evoluat inspre directia sinuciderii. "Inchisoarea este grea pentru oameni, si ei o considera o pedeapsa, pentru ca ea este insotita de lipsa optiunilor. Probabil ca Adrian Nastase a trait senzatia de privare de libertate de mult timp. Pracic este mai chinuitoare o astfel de perioada decat detentia insasi.
Daca consideri ca esti deosebit si ca meriti multe lucruri, a fi umilit si a fi tras in jos fara sa poti riposta este foarte greu"
, spune Cristian Andrei. Cristian Sabbagh este de parere ca, prin gestul de ieri seara, Adrian Nastase a incercat sa iasa cu onoare din acest scandal si sa scape de umilinta de a fi condus in catuse la penitenciar, alaturi de infractorii de rand.
"Sincer, mi se pare ca a respectat codul samurailor. A vrut sa iasa cu onoare din acest scandal, sa ramana in istorie ca un om cu demnitate. Trebuie sa ai un curaj nebunesc sa recurgi la un asemenea gest extrem. 20 de ani acest om a umblat cu politisti dupa el, a avut antemergatori. Iti dai seama cat de dezonorant ar fi fost pentru el sa plece cu catuse si sa ajunga intr-un penitenciar, laolalta cu infractorii de rand",
a declarat prezentatorul stirilor Kanal D. Stefan Stroe considera ca prin incercarea de a se sinucide Adrian Nastase a facut un gest demonstrativ si ca a asteptat sa fie salvat. Mai mult, el este de parere ca politistii care au venit sa-l ridice pe fostul premier aveau o pregatire precara. "Parerea mea este ca Adrian Nastase a asteptat sa fie salvat. Stia ca o sa faca acest gest si a asteptat sa vina politia pentru ca el vroia sa fie salvat.
Parerea mea personala este ca a fost pana la urma un gest demonstrativ. Cred ca daca veneau mascatii sa-l ridice nu s-ar fi ajuns aici. M-am uitat la domnii politisti care s-au dus la el: se vede clar ca nu au o pregatire, ca nu stiu tehnici de smulgere a unei arme de foc"

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.