Pediatrii spun ca lucrurile sunt cat se poate de simple: o cantitate constanta, dar cat de mica de sare sau de zahar, consumata in primul an de viata poate avea urmari extrem de grave.
Faceti cunostinta cu Darius. Are cinci luni si ii place sa doarma si sa manance. Mama lui spune ca e un pofticios si jumatate.
De cand a inceput sa manance fructe si legume nu se lasa pana nu goleste castronelul.
Dupa cateva lingurite zdravene, Darius face o pauza scurta. Putina apa, ca sa fie sigur ca poate manca tot ce i-a pregatit mamica lui.
Desi stie ca sarea si zaharul sunt interzise in cazul bebelusilor, mama ii mai pune cate un strop in supica.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Insa chiar daca mancarea parea a avea alt gust, sarea este interzisa cu desavarsire. Folosita constant in alimentatia bebelusului, il poate imbolnavi.
La fel de importanta este si absenta zaharului din alimentatia sugarilor.
Fructele le asigura necesarul de fructoza, asa ca mierea sau zaharul nu trebuie adaugat in preparatele celor mici inainte ca acestia sa treca pragul de un an si doua luni.
Pediatrii spun ca aceste reguli trebuie respectate cu sfintenie. Chiar daca efectele nu se vad imediat, consumul de sare sau zahar la varste mici, de pana intr-un an, poate afecta serios sanatatea viitorului adult.