STUDIU - Alcoolul consumat cu moderatie nu dauneaza femeilor insarcinate

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 oct 2020, 20:35

Daca incerci sa ramai gravida si gusti alcool din cand in cand sau daca esti deja insarcinata, asta nu dauneaza dezvoltarea fatului.

Studiul arata ca bautul cu moderatie o data pe zi nu afecteaza IQ-ul copilului si nici alte functii cerebrale. Totusi, in cantitati foarte mari, 9 sau 10 pahare pe saptamana afecteaza negativ copilul la varsta de cinci ani cand scade atentia lui.

Gaselnita vine sa contrazica ceea c ese stia pana acum, adica faptul ca alcoolul trebuie evitat pe timpul sarcinii sau cand o femeie incearca sa conceapa un copil.


Cercetatorii danezi nu au dat ottusi unda verde femeilor insarcinate sa bea alcool, cid oar ocazional. Bautura in exces este in detrimentul fatului, a spus profesorul Ulrik Kesmodel, de la Aarhus University Hospital.

Batura in exces in timpul sarcinii duce la boala Foetal Alcohol Spectrum Disorder la copii care se manifesta psihic, mental si mai ale sin probleme de comportament. Multe femei se tem ca atunci cand au conceput copilul sa nu fi fost in perioada cand consumau alcool, spune profesorul Kesmodel.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.