Sorin Oprescu a dispus luarea de masuri anticanicula in Capitala

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 oct 2020, 13:10

Primarul general al Capitalei le-a cerut miercuri operatorilor de curatenie sa ia masurile necesare combaterii caniculei prin spalarea trotuarelor de doua ori pe zi, combaterea tantarilor si instalarea corturilor medicalizate dotate cu aer conditionat in zonele aglomerate ale Capitalei.

"Curatenia se va efectua in principal noaptea iar la ora 6:00 dimineata carosabilul trebuie sa fie deja permeabil din punct de vedere al circulatiei, cu monitorizarea zonelor periferice unde se fac depozite de gunoi necontrolate, pentru a fi ridicat imediat", a precizat Sorin Oprescu.  Edilul Capitalei a cerut ALPAB sa se ocupe de toaletarea copacilor de pe marile bulevarde pentru a se evita fracturarea imaginii soferilor in special la semafoare. De asemenea, le-a mai solicitat operatorilor de curatenie sa verifice buna functionalitate a fantanilor arteziene din Capitala, dar si a tasnitorilor de apa, informeaza Agerpres.


Edilul-sef s-a referit si la crearea unui serviciu format din motociclete medicalizate, care sa poata interveni in orele de varf, cand se creeaza ambuteiaje in oras, iar ambulanta nu poate ajunge la timp. El a precizat ca se va asigura asistenta medicala 24 de ore din 24, sambata si duminica in parcuri. Cat priveste perdelele de apa, primarul general a spus ca acestea vor fi montate in cat mai multe puncte din oras. 
Oprescu a cerut firmei "3 D" sa actioneze pentru combaterea tantarilor si a sobolanilor. "Asta inseamna desfiintarea acumularilor de apa din subsolurile blocurilor si de la periferia orasului, precum si desfiintarea zonelor unde s-a acumulat apa necontrolata", a subliniat Oprescu.

Daca va fi necesar, vor fi organizate doua, trei zboruri cu un elicopter care va imprastia substanta de combatere a tantarilor, zonele vizate fiind parcurile si lacurile, a adaugat Oprescu.
El a spus ca si Directia Generala de Asistenta Sociala (DGAS) este pregatita sa faca fata caniculei, prin cantinele sociale, care functioneaza pana seara tarziu si care vin in sprijinul oamenilor nevoiasi.