Reteta de slabit care a revolutionat Romania! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 oct 2020, 02:05

Exercitiile de aerobic in ritm de sarituri au intrat cu avant in tara noastra.

 Vestea ca arde caloriile in timp record s-a raspandit imediat, iar doritorii de un trup zvelt n-au intarziat sa se inscrie la cursuri. Dar nu s-a dovedit a fi o reteta miraculoasa pentru toti. "Caz concret, o pacienta care practica de 2 luni sportul respectiv a venit cu o entorsa de genunchi." "A avut dureri de genunchi, a avut si o intindere usoara musco-ligamentara.Si nu este singurul astfel de caz!

Persoanele in cauza nu doar ca aveau ligamentele genunchilor intinse, ci aveau si probleme cu articulatiile.
Singurele exercitii fizice permise in aceasta situatie sunt cele de recuperare fizica sub indrumarea unui kinetoterapeut. "Inainte sa te apuci de practicarea acestui sport, trebuie facuta o evaluare musculara, articulara."

Cursurile de fitness sau aerobic alese la intamplare ar trebui evitate si din alte motive.Totusi, exista si beneficii ce nu pot fi contestate in cazul persoanelor sanatoase. Singura conditie este ca in timpul sariturilor, pozitia corpului sa fie cea corecta.


Printre punctele forte ale acestui tip de aerobic, specialistii vorbesc despre intarirea sistemului imunitar, dezvoltarea musculaturii, dar si reglarea respiratiei.