10.000 de oameni protesteaza in Egipt, dupa pronuntarea verdictelor in procesul lui Mubarak

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 oct 2020, 01:00

Sambata piata Tahrir din centrul Cairo si in mai multe orase din Egipt au fost locurile in care mii de egipteni au protestat huiduind puterea militara si criticand verdicetele pronuntate in cadrul procesului fostului presedinte Hosni Mubarak.

Mubarak si ministrul sau de Interne Habib el-Adli au fost condamnati sambata la inchisoare pe viata pentru moartea a aproape 850 de manifestanti anul trecut. Sase fosti inalti responsabili ai Ministerului de Interne, care erau judecati pentru aceleasi acuzatii, au fost achitati, conform Mediafax.

 

Manifestantii strigau "Jos cu puterea militara" care a preluat conducerea tarii dupa ce Mubarak a fost inlaturat in februarie 2011 sub presiunea unei revolte care a avut loc mai ales in piata Tahrir.

 

"Daca nu obtinem dreptate pentru martirii nostri, vom muri ca ei", scanda multimea in piata Tahrir. Alaturi de multime a venit si unul dintre candidatii eliminati in primul tur al alegerilor prezidentiale, Hamdeen Sabbahi, care a avut loc pe 23 si 24 mai.

 

In marele oras Alexandria (nord) intre 4.000 si 5.000 de persoane au manifestat, in timp ce la Ismailiya, langa canalul Suez, aproximativ 1.500

de persoane s-au adunat, conform corespondentilor AFP aflati la fata locului.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ce declarații a făcut Ștefan Stan despre fosta lui soție. Cum va proceda atunci când mama copiilor lui își va reface viața: „Am stabilit amândoi așa.”

La Suez, in estul Cairoului, cateva sute de persoane au manifestat si aproximativ 2.000

de persoane au defilat la Port-Said (nord-est) solicitand "curatarea sistemului judiciar", conform martorilor.

 

Acest proces istoric s-a incheiat sambata intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale care trebuie sa desemneze succesorul lui Mubarak. Un islamist, Mohammed Morsi, si ultimul premier al lui Mubarak, Ahmad Shafiq, concurează in al doilea tur de la 16 si 17 iunie. Armata a promis ca va ceda puterea inainte de sfarsitul lui iunie o dată ce noul sef al statului va fi cunoscut.

 

Sursa: Mediafax

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.