Avocatul familiei barbatului ucis de Carmen Bejan: "Drama o poate imbogati". Ce s-a intamplat de fapt la nasterea bebelusului ei!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:57

Dupa ce a aflata ca bebelusul ei a murit, Carmen Bejan a intrat in stare de soc si a inceput sa repete in mod obsesiv ca fetita i-a fost ucisa. "Mi-au omorat copilul", asta a repetat studenta-criminala din Timisoara imediat dupa ce a aflat ca bebelusul nu a supravietuit, potrivit www.cancan.ro.

Ca o coincidenta macabra, copilul care avea malformatii grave- fara plamani si creier- a fost conceput in luna august 2011, dupa ce, cu doi ani inainte, tot in luna august studenta l-a transat pe bulibasa Trifu Schrott, impreuna cu iubitul ei din perioada respectiva.

 

Cu toate acestea, potrivit unor surse din radul fostelor colege de detentie ale femeii, acesta ar fi stiu de faptul ca bebelusul ei ar fi avut malformatii grave, in ciuda acestui fapt Carmen spera ca micuta sa supravietuiasca macar un an iar ea, mama lui, sa poata parasi penitenciarul, fie

si pentru o scurta perioada, ca sa-l ingrijeasca, conform www.cancan.ro.

 

Aceleasi surse au mai marturisit ca studenta criminala banuia ca este victima unui blestem a aruncat de vaduva barbatului pe care il omorase, mai ales ca, dintr-o coincidenta sinistra, fatul fusese conceput in exact aceeasi perioada in care, cu doi ani inainte, ea comisese odiosul omor. 

 

"Mi-au omorat copilul, mi-au omorat copilul..."

Marti seara, cand i-a venit sorocul, gravida a fost transportata la unitatea medicala, unde i se pregatise deja o rezerva, pentru a putea fi tinuta sub paza. Carmen Bejan a fost insa mutata de urgenta la Spitalul Universitar din motive de securitate. Autoritatile ar fi avut informatii cu privire la faptul ca detinuta ar putea fi tinta unei razbunari, iar la Maternitatea Bucur nu era considerata in siguranta.

Ulterior, ea a nascut prin cezariana, in jurul orei 01.00, un copil fara maini, cu picioarele nedezvoltate normal, fara creier si fara plamani, acestia fiind de dimensiunea unor muguri. Intrata in stare de soc, mama nu a izbucnit in plans, ci a inceput sa spuna intruna: "Mi-au omorat copilul, mi-au omorat copilul...". 

 

Pe de alta parte Lucretia Schroth, vaduva lui Trifu Schroth, barbatul transat de Carmen Bejan a marturisit ca nu a ramas surprinsa atunci cand a aflta ca bebelusul criminalei a murit imediat dupa nastere.

Ea considera ca rugaciunile ei au fost ascultate, iar Carmen a primit pedeapsa pe care o merita.

 

“Eu nu am blestemat-o, a blestemat-o Dumnezeu"

 

“Eu nu am blestemat-o, a blestemat-o Dumnezeu. Cand a primit pedeapsa, eu l-am rugat pe Dumnezeu: Te rog frumos, Doamne, mai da-i o pedeapsa criminalei care l-a taiat pe sotul meu. Si i-a mai dat Dumnezeu o pedeapsa.

Eu nu ma bucur, dar sunt multumita ca El m-a ascultat cu pedeapsa pe care a primit-o. Asta e mai mare decat cea de 20 de ani: sa nasca in puscarie si sa ii moara copilul”, a spus Lucretia. Mai mult: Vaduva victimei lui Carmen Bejan: "L-am rugat pe Dumnezeu sa ii mai dea o pedeapsa", potrivit Libertatea.ro.

 

Va primi consiliere psihologica

 

Studenta-criminala din Timisoara care era insarcinata cu un barbat pe care l-a cunoscut in spatele gratiilor a fost supusa unui numar de opt

ecografii pe toata periaoada sarcinii, conform reprezentantilor penitenciarului. In momentul de fata starea de sanatate a studentei este buna, dar va avea nevoie de consiliere psihologica.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

 

Statul este bun de plata pentru moartea fetitei detinutei Carmen Bejan

 

Avocatul detinutei Florin Kovacs, director executiv al Asociatiei pentru Promovarea Femeii din Romania  (APFR). Seful Administratiei Nationale a Penitenciarelor a declarat pentru adevarul.ro ca s-au asigurat toate conditiile medicale normale in acest caz.

 

Directorul APFR a mai declarat, pentru adevarul.ro, ca acest caz expune optica gresita a instantelor.  „Este evident ca sistemul penitenciar nu poate asigura cea mai buna asistenta medicala in astfel de cazuri. Care era problema daca ducea sarcina afara? Era monitorizata si apoi se putea intoarce la executarea pedepsei. Indiferent ce ar fi facut, nu se justifica aceste rele tratamente la care a fost supusa si nici neacordarea sansei de a naste in libertate. Suntem inca tributari unei mentalitati invechite. Culmea, un complet format din trei femei i-a interzis dreptul de a naste in libertate. S-a invocat faptul că sarcina a aparut tocmai in scopul eliberarii. Cat timp statul este cel care, prin Administratia Penitenciarelor, a produs conditiile de aparitie a acestei sarcini, trebuia sa-si asume toate consecintele, printre ele si eliberarea provizorie. Legea a prevazut aceasta posibilitate tocmai pentru că nu sunt cele mai bune conditii in penitenciare" a mai spus Kovacs.

 

"Drama o poate imbogati pe Carmen Bejan"

 

Radu Zandomeni, avocatul familiei Schroth, spune ca nu se astepta la acest deznodamant, mai ales ca tanara a fost apriga in instanta. "Este ciudat ca Administratia Penitenciarelor a spus ca detinuta are toate conditiile ca sa nasca in siguranta, dupa gratii. Totusi, cum de s-a aflat atat de tarziu de malformatie, asta e intrebarea? Drama traita o poate imbogati pe Carmen Bejan, daca ea alege sa actioneze in judecata penitenciarul", a spus avocatul pentru www.cancan.ro

 

Transat in caminul studentesc

 

Trifu Schrott, in varsta de 65 de ani, a fost ucis si transat pe 1 august 2009, intr-o camera a caminului studentesc de la Medicina, din Timisoara, de catre studentii Carmen Bejan si Sergiu Florea. Asasinii au fost condamnati definitiv, la 8 iunie 2011, la 20 de ani de inchisoare. 

 

Sursa: C ancan; Libertatea; adevarul.ro

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.