Stii ce rol are cainele in viata omului? Iata cateva lucruri pe care cu siguranta nu le stiai!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:58

Cainele este cel mai bun prieten al omului din toate punctele de vedere.

Patrupedul este apreciat in primul rand pentru fidelitatea de care da dovada, insa, specialistii afirma ca acesta poseda multe calitati. Recent s-a descoperit ca indragitul animal poate detecta prin miros diverse afectiuni.

Prezenta cainelui are beneficii in mod direct asupra comportamentului oamenilor, reducand anxietatea si pornirile agresive. Potrivit ultimelor studii, cainii sunt capabili sa simta schimbarile chimice din corpul omenesc. Cercetatorii au mizat pe acest fapt cand au inceput sa antreneze caini pentru diverse afectiuni cum ar fi: diabet, autism, epilepsie, narcolepsie.


Bolnavi de diabet care prezinta riscul de a intra in coma diabetica sunt sfatuiti sa aiba in preajma lor un caine antrenat sa simta fluctuatiile nivelul de zahar din sange. Cand acesta scade considerabil, cainele isi alerteaza stapanul fie latrand, fie lovindu-l cu botul sau fixand-ul cu privirea. Pacientul va stii, astfel, ca trebuie sa-si ia tratamentul de urgenta pentru a evita caderea intr-o coma diabetica.