Trebuie copilul implicat in sarcinile gospodaresti? Iata ce ne sfatuieste Irina Petrea VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:07

In editia a 12-a a emisiunii "Cei 7 ani de acasa" s-au confruntat familiile Groza din comuna Galautas, judetul Harghita, si familia Podaru, din Braila.

Familia Groza are trei copii: Costina, Miruna si Ionita iar familia Podaru are un baietel, Alex, in varsta de 4 ani si 8 luni.

 

Intre cele doua familii a aparut un conflict: trebuie copilul pus la treaba sau nu?

 

Cei din Harghita sustin ca da, iar cei din Braila spun ca nu e normal, pentru ca daca si-ar petrece timpul sa-si invete baiatul cum sa faca curat nu i-ar mai ramane timp pentru el.

 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Irina Petrea, pedagogul emisiunii, spune ca aceasta conceptie este total gresita si ca cei mici trebuie implicati in treburile gospodaresti, pentru ca astfel se vor obisnuit cu responsabilitatile.

 

"Oana se insala.Un copil la 4 ani chiar trebuie implicat in sarcinile gospodaresti. Lucruri marunte, usor de facut. De ce? Pentru ca atunci cand il obisnuiesti de mic cu raspunderi in casa, sarcinile scolare vor fi foarte firesti, nu va mai fi acel soc", spune Irina Petrea. 

 

"S-ar putea sa te trezesti cu surpriza ca la scoala sa nu-si doreasca sa stea la ore si sa vrea sa iasa.

Ce faci atunci? Educatia inseamna sa opui principiului placerii pe acela al realitatii. Nu facem toate lucrurile pentru ca avem cheful la noi si pentru ca ne place sau nu, ci pentru ca trebuie", a adaugat Irina Petrea.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.