Lucretia, vaduva lui Trifu Scrott, nu ii va ierta niciodata pe cei doi studenti. O doare insa ca baiatul nu a avut curajul sa-si recunoasca fapta in fata judecatorilor, ci printr-o carte scrisa dupa gratii.
Romanul, inspirat din realitate, incepe cu un cosmar avut de Sergiu la varsta de 9 ani, care prefigureaza crima comisa la maturitate.
In cele 120 de pagini, fostul student la Medicina isi descrie copilaria, adolescenta, dar si clipa ce i-a schimbat cursul vietii definitiv.
Crescut cu atata drag in casa de la tara, bunicii lui Sergiu nu si-au imaginat vreodata ca problemele lui isi au izvorul in anii petrecuti langa ei.
Ani la rand, studentul a fost bantuit de imaginea unui vitel transat.
Volumul, intitulat Carare spre abis, pare o marturisire socanta. Autorul descrie momentul in care, impreuna cu iubita de atunci, Carmen Bejan, l-a ucis si l-a transat in camera de camin pe Trifu Schrott, totul pentru ca batranul ar fi bruscat-o pe studenta care urma sa-i vanda trupul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Sergiu povesteste in autobiografia sa cum dragostea pentru Carmen l-a orbit si l-a determinat sa devina complice la odioasa crima.
Detaliile socante scoase la iveala in carte au fost relatate sumar de paznicul caminului, imediat dupa crima. Declaratia pe care omul a dat-o atunci politistilor se apropie de adevar.
In cartea marturie Sergiu descrie si primele ganduri care i-au venit in minte dupa ce a comis crima. Una dintre porniri a incercat sa o si puna in aplicare: a incercat sa isi ia viata.
Sergiu a decis sa scrie cartea dupa gratii. Mama lui a luat manuscrisul si l-a dus la o librarie din Deva care a acceptat sa o publice pentru inceput in 300 de exemplare.
Mizeaza pe mediatizarea intensa a cazului, asa ca spera sa vanda volumele ca painea calda. Singura care nu va putea sa citeasca romanul este sotia barbatului ucis.
Finalul cartii este cutremurator.