Nume cu probleme in noul cabinet al lui Victor Ponta VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 22 aug 2021, 09:30

Un cabinet si 20 de locuri! Ocupantii, toti numai unul si unul! Cel putin asa ii promoveaza premierul desemnat, Victor Ponta. Dupa ce cateva zile a tinut tara pe jar, Ponta a tras linie si i-a scos la inaintare pe noii guvernanti.

Cel mai controversat nume pronuntat de Ponta este cel al lui Victor Alistar, pe care noul premier l-a desemnat ca ministru delegat pentru strategii guvernamentale si transparenta regionala.

 

Numai ca Ponta nu a observat cat de "transparent" este directorul de la Tranparency International, care a omis sa-i spuna ca momentan are interdictie de a ocupa vreo functie publica.

 

Victor Alistar se afla in litigiu cu Agentia Nationala de Integritate, care pana in august l-a declarat incompatibil cu orice functie publica.

 

Cand esti director, parca ai lumea la picioare! Asta si-o fi spus si Mircea Diaconu, cand a ales sa isi "urce" sotia pe scara ierarhica, promovand-o de la nivelul de actrita la cel de regizor artistic.

 

S-a intamplat chiar la Teatrul Nottara, acolo unde politicianul nostru este si director.

 

Gestul sau nu a ramas netaxat.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a declansat, la inceputul anului, urmarirea penala impotriva indragitului actor. Si seful ANI a confirmat faptul ca Mircea Diaconu se afla înca în proces cu Agentia de Integritate.

 

Victor Paul Dobre, numit de Ponta la fotoliul ministerului Administratiei, a fost respins de presedintele Basescu in 2006, cand a fost propus pentru functia de ministru in relatia cu Parlamentul. 

 

Pe principiul "toate's vechi..si noua toate", politicienii care tind acum la fotoliile de ministri nu sunt deloc straini de aceste functii. La ministerul de Externe il avem pe Andrei Marga, care a facut o trecere brusca din sfera sistemului educational.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

La Ministerul Comunicatiilor, acelasi Dan Nica cu care ne-am obisnuit de ceva vreme. 

 

Ministerul Mediului este dat in grija Rovanei Plumb, in timp ce la Munca, o avem pe Mariana Campeanu, care a mai ocupat aceasta pozitie.

 

Ministerul Apararii a fost incredintat generalului Corneliu Dobritoiu, omul pe care PNL-ul il proiecta de mult timp in fotoliul de ministru.

La Justitie apare un nume intens vehiculat in lumea politica, Titus Corlatean, in timp ce portofoliul de la Afaceri Europene a ramas in grija tehnocratului Leonard Orban, singurul ministru din guvernul Ungureanu care a ramas si in viitorul executiv.

 

Ovidiu Silaghi va fi noul sef de la Transporturi, iar la Ministerul Agriculturii se afla Daniel Constantin, presedintele PC. Daniel Chitoiu a preluat Ministerul Economiei, iar Corina Dumitrescu a fost desemnata de Ponta sa faca ordine in sistemul educational.

Poate cel mai ravnit minister, cel de interne, ii va reveni lui Ioan Rus.

 

Vasile Cepoi a fost propus pentru functia de ministru al Sanatatii, iar la Ministerul Economiei, Victor Ponta l-a desemnat pe Eduard Helvig, economist de profesie, cunoscut ca fiind mana dreapta a lui Crin Antonescu.

 

Cel mai sigur Minister pare sa fie cel de Finante. Aici, portofoliul ar putea fi preluat de Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, care va fi si vicepremier. In acest fel, politica Bancii Nationale pare sa-si fi asigurat o minima continuitate.

 

Noul cabinet trebuie sa treaca si de votul de investitura al Parlamentului, care va avea loc pe 7 mai.