Afla ce fruct minune previne cancerul si intarzie imbatranirea!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2022, 15:30

Specialistii au descoperit ca avocado, un fruct exotic originar din Mexic, are proprietati asemanatoare cu cele intalnite in uleiul de masline.

Avocado poate fi consumat ca si fruct sau sub forma de ulei. Uleiul de avocado, bogat in grasimi mono saturate, este o sursa importanta de vitamina A si D. Ajuta cu succes in lupta impotriva bolilor de inima sau cancer. S-a observat ca persoanele care folosesc ulei de avocado in alimentatie prezinta un risc scazut de a dezvolta boli cronice. Situatia este asemanatoare si in cazul celor care consuma preponderent ulei de masline.

Uleiul de avocado ajuta organismul sa neutralizeze radicalii liberi, datorita continutului ridicat in substante cu efect antioxidant. 

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Uleiul de avocado poate fi folosi cu succes in prepararea cremelor sau a lotiunilor de piele si corp.

Din toate fructele, avocado cel mai mult ajuta organismul sa mareasca productia de colagen, aceea substanta care da elasticitate piele. Sub forma naturala, aplicat direct pe piele, sau sub forma de ulei, avocado combate efectele imbatranirii. Supranumit si untul vegetal, avocado contine proteine, vitamina A, D, E, B6, magneziu, cupru, fier, acid folic si amino-acizi, fiecare dintre acestia cu un rol esential in metabolism. Uleiul de avocado cicatrizeaza si regenereaza tesutul conjunctiv.
Asa ca, daca ai un par lipsit de stralucire sau unghii casante, nu ezita sa il folosesti.

 

Taguri: