Guvernul A FOST DEMIS la nici 3 luni de la instalare. Mihai Razvan Ungureanu: "Nu mi-am spus ultimul cuvant!"

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:18

La nici trei luni de la instalarea la Palatul Victoria, guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a cazut.


Motiunea de cenzura a opozitiei a primit 235 de voturi "pentru" si 9 "impotriva". Anuntul a fost facut de senatorul PNL Dan Radu Rusanu.

"Aceasta este democratia si trebuie sa o intelegem in toate formele ei. Ma bucur ca impreuna cu colegii mei am reusit ca in cele 78 de zile sa facem ceea ce trebuie pentru tara. Eu personal nu mi-am spus ultimul cuvant", a declarat Mihai Razvan Ungureanu.


Presedintele PDL, Emil Boc, a spus ca votul din plenul Parlamentului a fost o victorie a traseismului si a lipsei de caracter in politica. Oficialul a acuzat grupul minoritatilor nationale de tradare, spunand ca i se pare necinstit ca niste parteneri de guvernare sa voteze impotriva guvernului.

"Votul de astazi este o victorie a traseismului si a lipsei de caracter in politica. Din experienta pe care o am in politica traseismul si lipsa de caracter pot compromite stabilitatea politica si economica a tarii.
Daca grupul minoritatilor nationale nu ar fi votat motiunea guvernul ar fi fost inca in exercitiu. Mi se pare necinstit ca partenerii nostri de guvernare sa nu fie fair play. Verbal declari ca sustii guvernul iar pe la spate ii infigi cutitul in spate-  acesta nu este un gest de demnitate", a declarat presedintele PDL, Emil Boc.

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat ca liderul PDL, Emil Boc, nu ar trebui sa isi dea demisia de la presedintia partidului in urma adoptarii motiunii de cenzura.


Mihai Razvan Ungureanu intra in istorie drept prim-ministrul cu cel mai scurt mandat al Romaniei, cu un interval de nici trei luni in care nu a apucat sa adopte nicio masura importanta si nici nu a putut sa acumuleze rezultate de care sa se foloseasca in momentul lansarii unei platforme politice.

Potrivit Constitutiei, presedintele Traian Basescu urmeaza sa desemneze un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii cu partidul care are majoritatea absolută in Parlament.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere in termen de 10 zile de la desemnare votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.