Este normal ca o fetita sa socializeze pe Facebook sau sa aiba un prieten? Iata ce sfaturi ofera Irina Petrea

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:18

In editia a 10-a a emisiunii "Cei 7 ani de-acasa" s-au confruntat familia Dumitrache, din comuna Jegalia, judetul Calarasi, si familia Coteanu din Bucuresti.

Familia Dumitrache are 2 copii, un baiat in varsta de 3 ani si jumatate, si o fata de 13 ani, pe nume Claudia Diana. Familia Coteanu are tot 2 copii, o fetita in varsta de 2 ani si 2 luni, si un baietel in varsta de 8 luni.

 

Alina Coteanu a avut o problema cu unele obiceiuri ale Claudiei, fata familiei Dumitrache. Ea nu este de acord cu faptul ca cea mica are cont de Facebook si socializeaza cu prietenii pe internet.

"Daca la 13 ani intri deja pe Facebook la 20 de faci?", spune Alina.

 

"Eu nu cred ca sunt prea mica pentru a avea un cont pe Facebook deoarece este un mod de a socializa cu colegele mele, cu prietenii, de a ne da poze intre noi, mi se pare un lucru interesant", spune Claudia.

 

Irina Petrea, pedagogul emisiunii spune ca fetita nu face nimic in neregula si ca parintii ar trebui sa se gandeasca la faptul ca cei mici sunt nascuti in era digitala.

Ea atrage totusi atentia ca acele conturi de pe retelele de socializare ar trebui verificate pentru a vedea cu cine si cu ce tip de persoane interactioneaza copiii lor.

 

"Acesi copii sunt nascuti in era digitala si oricat ne-ar place sau oricat ne-ar displace trebuie sa tinem cont de acest lucru. Sigur ca e normal pentru ei sa aibe si un cont pe Facebook insa la fel de normal este pentru noi ca parinti sa controlam aceste conturi si sa stim cine sunt prietenii copiilor nostri de pe internet.

Sunt foarte curioasa daca parintii ei chiar stiu cati prieteni are si cine sunt ei, si la fel de curioasa daca ea isi cunoaste in viata reala toti acesti prieteni virtuali", spune Irina Petrea.

 

Fetita in varsta de 13 ani i-a povestit Alinei Coteanu si despre prietenul sau.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

"Cu prietenul actual am zis sa ne cunoastem amandoi. Am facut eu primul pas, i-am zis ca imi place de el, ca e dragut. Asa ne-am cunoscut, am vorbit si am legat o prietenie. Vorbesc si cu mama mea despre prietenul meu dar mai mult cu prietenele", spune Claudia.

 

Alina considera ca fetita este prea mica pentru o relatie si ca mai tarziu poate ajunge sa faca chestii neplacute din prea multa libertate.

 

"Adica daca la 13 ani ai un prieten, la 16 ani, din libertatea pe care o ai e posibil sa se intample altceva, si la 18 ani sa te trezesti cu familie. Este totusi destul de mica, are 13 ani", sustine Alina Coteanu.

 

Pedagogul emisiunii spune ca in societatea de astazi copiii leaga prietenii care sunt destul de nevinovate. Irina Petrea a adaugat ca sentimentul de atractie exista si nu poate fi neglijat si a subliniat ca cel mai bun lucru pe care parintii pot sa-l faca este sa cunoasca partenerii

copiilor lor.

 

"Haideti sa nu fim mai catolici decat Papa si sa nu ne dam mai puritani decat suntem. In societatea de astazi copiii au prieten si prieteniile sunt destul de nevinovate, chiar de la varste mai mici de 13 ani. Copiii sunt atrasi unii de altii, exista acest sentiment pe care nu putem sa-l neglijam. Nu stiu cat e vorba de dragoste, insa, atentie, cel mai bun lucru pe care putem sa-l facem este sa cunoastem cine sunt prietenii copiilor nostri".