STIREA ZILEI: Viata bate filmul! Bataie pe un mort intr-o comuna din Ialomita VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:51

Preotii care au slujit la biserica din Satul Mircea cel Batran au fost raspopiti de Episcopia Sloboziei si Calarasilor. In locul lor au fost numite alte fete bisericesti.

Insa noii preoti se duc la inmormantare numai cu Politia, sub escorta si defileaza pe ulitele satului cu paza stricta, de frica sa nu fie alungati de sateni care nu-i au la inima. 

 

Sfintele fete bisericesti au dat zor mare sa-l duca la groapa pe un barbat, totul pentru ca rivalii lor raspopiti sa nu ajunga sa-i ingroape ei primii.

 

Decedatul era un barbat in varsta pe care bolile l-au rapus.

Familia mortului stabilise ca inmormantarea sa aiba loc in jurul orei 13, insa socoteala lor nu s-a potrivit deloc cu socoteala preotilor.

 

Dis de dimineata oamenii s-au trezit in casa cu slujitorii bisericii, care au venit pe nepusa masa sa le duca mortul la groapa cat mai repede.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

 

Preotii au

fost atat de preocupati sa nu fie ajunsi din urma de  rivalii lor incat au scos mortul pe geam. In marea repezeala au spart chiar si geamul casei din greseala.

 

Cosciugul a fost inmanat apoi unui batran care abia a putut sa-l tina. Noroc ca a fost ajutat de un satean, altfel scapau mortul. Sicriul a fost pus intr-un tractor si preotii au facut pasul mare pe ulitele satului ca sa ajunga cat mai repede la cimitir.'

 

Multi sateni il sustin pe vechiul preot concediat de episcopie si asista la slujbele tinute in dormitorul parintelui. Cei care tin cu noul preot asista la biserica la Sfanta Liturghie, paziti de mascati si jandarmi.