Cum iti dai seama ca relatia ta nu mai functioneaza

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:53

Orice relatie se confrunta cu tot felul de provocari. Mai ales cea dintre un barbat si o femeie. Desi la inceput totul pare usor, pericolele, insa, pandesc la orice colt. Putine sunt cuplurile care ar declara ca relatia lor este numai lapte si miere.

Psihologii spun ca problemele intr-o relatie incep cand unul dintre parteneri sau ambii, sunt dezamagiti de celalalt. Mai ales in cazul acelor cupluri care nu au reusit sa se cunoasca mai bine. Dezamagirea vine dintr-un semtiment de frustrare, cand partenerii au conturat dinainte o imagine a celuilalt, in loc sa astepte sa-l descopere pe parcurs.

Dezamagirea duce la tot felul de contraziceri, partenerii adancindu-se intr-o serie de confruntari din care doar unul trebuie sa iasa victorios.
Desi pare dificil acest lucru se poate remedia daca cei doi sunt dispusi sa discute si sa-si rezvolve neintelegerile. In care in care se ajunge la o solutie care sa-i multumeasca pe amandoi, atunci relatia merita sa fie salvata. Pentru a-si suda relatia, un cuplu trebuie sa functioneze ca o echipa. Daca unul dintre parteneri este preocupat doar de el si nu ii pasa de mersul relatiei, atunci este mai bine sa incheiati o asemenea legatura cat mai curand posibil.


O alta provocare pentru un cuplu o reprezinta momentele in care un partener are probleme. Fie ca sunt de sanatate sau de alta natura, acest lucru va pune la incercare o relatie de iubire. Nu este usor, insa, pentru celalalt sa faca fata necazurilor partenerului. Vor fi puse in joc nu doar semtimentele ci insasi capacitatea celuilalt de a fi dispus sa ofere suport emotional sau de orice alta natura.
O discutie sincera va lamuri situatia.

 

Taguri: