Sergiu Nicolaescu: "Cand voi simti batranetea, imi iau singur viata" VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:03

Curtat de americani, premiat de sovietici si de francezi, Sergiu Nicolaescu ramane cel mai indragit regizor roman al tuturor timpurilor. La aproape 82 de ani poate fi considerat un monstru sacru al cinematografiei romanesti. Maestrul, insa, pare ca si-ar fi pierdut optimismul de odinioara.

O activitate demna de cartea recordurilor: Sergiu Nicolaescu a regizat aproape 70 de filme, a jucat in 40, iar pentru alte 40 a fost scenarist. Nu e nicio sansa ca vreun cineast roman sa il ajunga in viitorul apropiat." In Romania sigur nici la numar de spectatori, nici la numarul de filme nu aveau cum sa ma intreaca. Pentru ca niciunul nu a muncit cum am muncit eu. Deci asta e principala diferenta: munca", a declarat Sergiu Nicolaescu pentru Stirile Kanal D.

Iubirea pentru cinematografie l-a obligat sa fie perfectionist.
A fost toata viata exigent atat cu el, cat si cu ceilalti. Din generatia noua face parte si Maria Dinulescu. Un mare talent, spune maestrul, dar cu care nu ar colabora, din pacate. De ce?

" Ce pot sa spun? Cand pui un om sa faca lucruri penibile, 99% iese penibil. Asta e motivul pentru care eu nu aleg actori in functie de ceea ce interpreteaza, de ce poate interpreta, ci aleg ropulurile care se potrivesc actorului potrivit", ne-a lamurit maestrul.
La cei 82 de ani pe care se pregateste sa ii implineasca, Sergiu Nicolaescu pare, din pacate, sa isi fi pierdut optimismul." Eu am o cariera incheiata sau aproape incheiata", ne-a spus Sergiu Nicolaescu