N-or sa mai aiba unde sa se roage si sa-si ingroape mortii! Biserica si cimitirul o iau la vale VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 19 oct 2020, 21:50

Dupa o serie de ploi din primavara anului trecut, malul pe care s-au cladit biserica si cimitirul din Vintila Voda a inceput sa se surpe.

La scurt timp, de jur imprejurul bisericii dar si in peretii interiori ai lacasului au aparut crapaturi. Picturile frante de cate-un rid adanc stau marturie si avertizeaza, totodata.

Nimeni nu mai are liniste vazand cum biserica, la care au muncit atat, se duce de rapa. Unii au platit cu viata pentru ctitorirea ei... iar cei ramasi in urma sufera poate cel mai mult.Nimeni nu mai are liniste vazand cum biserica, la care au muncit atat, se duce de rapa.
Unii au platit cu viata pentru ctitorirea ei... iar cei ramasi in urma sufera poate cel mai mult.

Primarul a facut un studiu. Costurile lucrarilor ce ar putea salva comunitatea de la un dezastru s-ar ridica la aproximativ un milliard si jumatate de lei vechi. Nimeni nu s-a aratat, insa, dispus sa-i sara-n ajutor.

La cladirea acestui lacas au muncit oamenii din sat. Tot ei au facut rost si de cele trebuincioase, sacrificandu-si parte din ce aveau.
Acesti oameni sunt disperati. Se vor prinde de orice mana care li se va intinde. Nu concep ca nu vor mai avea unde sa aprinda o lumanare si sa-si ridice rugaciunea catre Dumnezeu.

Cu speranta in Cel de Sus dar si in noi, toti cei care putem ajuta, crediciosii din Vintila Voda vor avea in continuare un mormant la care sa suspine si un loc de rugaciune. Solidaritatea, speranta si credinta, doar asta i-a tinut mereu pe oameni in picioare! Tot asta ii va purta pe cei aflati in nevoie peste toate greutatile care li se vor asterne in
cale. Oricine doreste sa ajute, o poate face donand in conturile Fundatiei Robin Hood sau contactand Stirile Kanal D.

 

Taguri: