S-a descoperit secretul unei relatii de lunga durata

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:16

Incredere, comunicare, o viata sexuala picanta? Acestea sa fie oare elemntele care intretin focul dragostei?

Ei bine, nu! Specialistii au afirmat ca secretul unei relatii de lunga durata este...oxitocina.

 

Oxitocina este un hormon produs de creier. Este denumit si hormonul atasamentului. Oxitocina este secretat de hipotalamus imediat dupa actul sexual. Determina aparitia orgasmului. Joaca in rol extrem de important in functia de reproducere. 

 

Oxitocina mai este secretat si in timpul nasterii si dupa, fiind responsabil de formarea extraodinarei legaturii mama- copil.

 

Revenind la cupluri, insa, nivelul oxitocinei in sange determina cat de atasati sunt cei doi parteneri, unul de celalalt. 

 

Cu alte cuvinte, daca vreti sa stiti cat de mult va iubiti, este suficient sa faceti un test de sange. Daca nivelul oxitocinei este scazut, atunci relatia voastra nu are sanse de izbanda. Daca este in limite normale, va dura ceva vreme, insa, va trebui sa faceti in asa fel incat focul pasiunii sa nu se stinga prea repede.

Cand nivelul oxitocinei depaseste limitele normale, atunci e clar. Sunteti indragostiti pana peste cap unul de celalalt, iar relatia voastra are sanse sa reziste.

 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Testul a fost efectuat de cercetatori de la o universtitate din Israel.

Au fost monitorizate 60 de cupluri cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani. Perechile alese se aflau in primele 3 luni de relatie.

 

Pe langa cele 60 de cupluri au fost inclusi in studiu si 43 de persoane care nu aveau niciun partener. 

 

Tuturor li s-a luat mostre de sange. Subiectii au fost monitorizati timp de 6 luni. 

 

Inca de la inceput s-a observat ca toti cei care se aflau intr-o relatie aveau nivelul oxitocinei aproape dublu fata de subiectii care erau singuri.

 

Insa, foarte interesante s-au dovedit a fi rezultatele in cazul cuplurilor. Partenerii care aveau un nivel normal al oxitocinei, nu au rezistat in relatie decat putin peste 6 luni. Cei care aveau un nivel scazut s-au despartit dupa 3 luni, iar subiectii care aveau un nivel al oxitocinei peste limitele normale sunt inca intr-o relatie.