Machiajul sugereaza o stima scazuta de sine! Iata explicatia

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:16

Expertii apreciaza ca nesanatoasa atitudinea femeilor fata de produsele cosmetice.

Machiajul a devenit un mijloc de aparare pentru reprezentantele sexului frumos din zilele noastre. De cele mai multe ori ascunde nemultumirea de sine si o stima de sine scazuta, relateaza Agerpres.

O echipa de experti americani de la Harris Interactive au chestionat 1292 de femei cu privire la atitudinea lor fata de machiajul de zi cu zi si produsele cosmetice. In opinia acestora, un chip fara machiaj este asociat cu lipsa de atractivitate, iar unele femei nici nu concep sa iasa pe strada "fara scutul protector".


Aproximativ 44% dintre femeile chestionate au recunoscut ca, nemachiate, ar avea o stima de sine scazuta; 16% au spus ca sunt lipsite de sarm fara cosmetice. Mai mult, 14% dintre acestea au marturisit ca s-ar simti de parca ar "iesi dezbracate pe strada" fara machiajul zilnic. 44% au afirmat ca recurg la machiaj pentru a-si ascunde defectele.

In urma acestui studiu, a rezultat ca un sfert dintre femeile chestionate au inceput sa folosească produsele cosmetice de la varsta de 13 ani.