Nelson Mandela, internat in spital

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 19 oct 2020, 13:00

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela, in varsta de 93 de ani, a fost internat in spital, acuzand dureri abdominale, a anuntat presedintia sud-africana, informeaza AFP.

"Presedintele Jacob Zuma doreste sa anunte ca fostul presedinte Nelson Mandela a fost internat in spital astazi, 25 februarie 2012", se arata intr-un comunicat al presedintiei. "Madiba se plange de mai mult timp de dureri de stomac, iar medicii au apreciat ca are nevoie de un consult medical de specialitate", a precizat comunicatul.

Primul presedinte al Africii de Sud din perioada post-apartheid, numit cu afectiune Madiba, a mai fost internat anul trecut pentru o infectie respiratorie acuta.


Comunicatul solicita respectarea intimitatii lui Madiba si a familiei sale in aceasta perioada.

AFP aminteste ca Mandela a aparut ultima data in public la finala Cupei Mondiale de fotbal, organizata de Africa de Sud in iulie 2010. Locuind de obicei in satul sau din provincia Eastern Cape, Mandela s-a intors in casa sa din Johannesburg, luna trecuta.

Laureatul Premiului Nobel pentru Pace in 1993 a fost ales in 1994 primul presedinte de culoare din Africa de Sud, cu prilejul primului scrutin deschis tuturor locuitorilor tarii, si s-a retras in 1999, dupa un singur mandat.


 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.