Cod portocaliu si galben de ninsori. Afla prognoza meteo pe 3 zile!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:32

Meteorologii au emis sambata, 11 februarie, o noua avertizare de cod portocaliu si galben de ninsori abundente valabil in intervalul 12 februarie, ora 18:00 - 14 februarie, ora 14:00, judetele din jumatatea de sud a tarii.

Va ninge abundent in partea de sud-vest a tarii, incepand cu 12 februarie pana pe 13 februarie. Vantul va avea intensificari cu viteze de pana la 55 km/h, la rafala, temporar viscolind si spulberand zapada. Se va depune strat nou de zapada, ce va depasi local 30 cm.

 

De asemenea, in intervalul mentionat, in toate judetele din Muntenia, precum si in judeţele: Galati, Vrancea, Covasna, Timis si Hunedoara, dar si in zona de munte a judetelor Brasov si Sibiu va ninge, iar stratul de zapada nou depus va depasi local 15 cm.

Vatul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 40- 50 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada. 

 

In regiunile sudice, ninsori si unele intensificari ale vantului vor fi si an cursul zilei de sambata, 11 februarie, precum si in prima parte a zilei de duminica, 12 februarie, insa intensitatea acestora va fi redusa, informeaza Mediafax.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

In

intervalul 14 februarie ora 02:00- 14 februarie ora 14:00 va ninge abundent in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 60- 70 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada. Se va depune strat nou de zapada, ce va depasi local 30 cm.

 

Tot din 14 februarie, in intervalul mentionat, in judetele: Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt si Valcea va ninge, iar stratul de zapada nou depus va depasi local 15 cm.

Vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de pana la 30- 40 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada.

 

 

Taguri: