Cartea saptamanii: Emotiile & sanatatea. Cum sa-ti transformi senzatiile de frica, manie si gelozie in energie creativa

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:34

Ce este permanent in voi? Emotiile nu pot fi permanente. De aceea se numesc emotii – cuvantul „emotie“ provine din latinestul emotus, care inseamna „miscat“. Ele se schimba, de aceea sunt „emotii“.

De la una la alta, si voi va schimbati continuu. Acum sunteti tristi, peste putin timp sunteti fericiti; acum sunteti furiosi, peste putin timp sunteti compatimitori. Acum sunteti plini de iubire, in alt moment sunteti plini de ura; dimineata a fost frumoasa, seara este urâta. Si asa mai departe. Aceasta nu poate fi natura voastra, pentru ca este nevoie de ceva in spatele tuturor acestor schimbari, ca o sfoara care le tine pe toate la un loc.


Asa cum, in cazul unui buchet, vedeti florile, nu vedeti sfoara, dar sfoara este cea care tine la un loc toate florile, in acelasi fel aceste emotii sunt toate asemenea unor flori. Uneori infloreste mania, uneori infloreste tristetea, uneori fericirea, uneori durerea, uneori disperarea. Dar acestea sunt toate ca niste flori, si viata voastra intreaga este buchetul. Trebuie sa existe o sfoara; altminteri, v-ati fi „destramat“ de multa vreme.


Continuati sa fiti o entitate – asadar, care este sfoara, principiul calauzitor?
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/Emotiile-si-sanatatea-1f9ac29cd794987779429368aaa0b2f1.jpg
Poti castiga cartea "Emotiile& sanatatea" daca intri pe https://www.facebook.com/Dragameaprietena/posts/267824676622162 si povesteste cand ai avut cele mai mari emotii din viata ta.

Vineri intra pe http://www.facebook.com/Dragameaprietena

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.