Top 5 cele mai ciudate locuri din lume unde ai putea trai! Iti plac? GALERIE FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:34

Acestea sunt cele mai caudate locuri din lume. Oamenii au gasit o cale de a se armoniza cu natura, iar rezulatul este de-a dreptul uimitor.

1 Al Hajarah Yemen
Acest orasel a fost construit in Muntii Haraz, in Yemen, acum cateva sute de ani. Locul picturesc, cu edificiile inalte si traditiile ancestrale unde peisajul este uimitor, nu poate fi trecut usor cu vederea. Insa siguranta locuitorilor nu a fost luata in calcul atunci cand au fost construite cladirile, asa ca unele dintre ele sunt foarte periculoase deoarece se afla chiar pe buza prapastiei.


2.
XUANKONG SI, CHINA
„Manastirea din mijlocul naturii, a fost construita in secolul 5 folosindu-se “tehnologii” care si pana in ziua de azi ramanm un mister. Manastirea se afla la baza unuia dintre cei mai sacri munti din China, Heng Shan.

3. Cappadocia, Turcia
In Anatolia se afla un orasel uimitor, patrimoniu UNESCO care dateaza din secolul 6. Loc a 2500 de oameni, structura ciudata este facuta de fapt din cariere de piatra care au fost transformate de locuitori in case.



4.Roussanou Monastery
Metéora, care inseamna roci suspendate in aer, constituie piloni de piatra care au supravietuit eroziunilor. Acestea se gasesc in Grecia unde a si fost construita o manastire faimoasa, Roussanou; doar sase constructiii de acest tip mai exista.


5. Setenil de las Bodegas, Spania
Situat in provincia Andalucía, acest satuc este construit intr-un mod uimitor din piatra. Daca priviti cu atentie poza, veti vedea cum peretele casei porneste direct din roca.
Satucul se intinde pe mai multe etaje, acoperisul fiind facut din cantitati enorme de piatra.





 

Taguri: