Bill Gates doneaza 750 milioane de dolari bolnavilor de SIDA, tuberculoza si malarie

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:47

Bill Gates nu a abandonat lupta impotriva celor mai necrutatoare boli chiar daca este criza. Fundatia pe care o conduce impreuna cu sotia sa, Melinda, a donat 750 milioane de dolari pentru eradicarea maladiilor precum SIDA, tuberculoza, malarie.

Banii vor fi folositi in cercetare si testarea de noi medicamente. Bolnavii din tarile sarace vor putea avea in continuare acces la tratamente. De asemenea, o parte din fonduri vor fi alocate si pentru educarea populatiei in scopul prevenirii aparitei acestor maladii.

Bill Gates si-a motivat gestul printr-un discurs emotionant:

"Sunt vremuri grele din punct de vedere economic, dar acest lucru nu poate fi folosit drept o scuza ca sa nu-i mai ajuti pe cei saraci", a declarat Bill Gates.


"Global Fund", organizatia de caritate care ii apartine, poate fi privita ca o investitie buna. Din 2002 de cand a luat fiinta, "Global Fund" a finantat 1000 de programe in peste 150 de tari, salvand peste 100 000 de vieti in fiecare luna.

Bill Gates a mai adaugat ca suma donata pentru cercetare este relativ mica, dar va avea un impact urias in viata a milioane de oameni.


 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.