Afla bilantul distrugerilor din timpul protestelor de duminica!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:56

Actiunea de sutinere a medicului Raed Arafat, initiata pe retele de socializare, a degenerat in acest sfarsit de saptamana in proteste violente, batai cu pietre, bastoane si gaze lacrimogene intre protestatari si jandarmi.

Dupa trei zile de proteste violente, centrul Bucurestiului arata ca dupa razboi. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a prezentat un bilant al distrugerilor din timpul protestelor de duminica, 16 ianuarie spre luni, 17 ianuarie. Au fpst vandalizate sedii de banci, bancomate, au fost rupte gardurile de delimitare a strazilor. Au fost sparte vitrinele mai multor sedii comerciale.

Masini si mobilier stradal au fost incendiate. Regia Autonoma de Transport a anuntat ca 8 statii RATB au fost distruse: doua de la magazinul Unirii, doua de la Hanul lui Manuc si patru din statia Sf.
Gheorghe.

Pavajul scarilor Teatrului National Bucuresti a fost avariat. 15 stalpi de iluminat si 6 semafoare au suferit distrugeri.

Jandarmeria a anuntat ca 3 jandarmi sunt internati in stare grava la spital, iar alti 2 sunt au suferit rani usoare.

Din randul protestatarilor 56 de persoane au fost ranite, dintre care 24 au avut nevoie de spitalizare. S-a confirmat faptul ca printre manifestanti se aflau lideri ai galeriei echipelor de fotbal Steaua si Dinamo.
De asemenea si un jurnalist a fost ranit in timpul conflictelor.

 

Taguri: