5 alimente minune care iti cresc imunitatea

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 08:04

Esti obosit desi te-ai odihnit in perioada sarbatorilor de iarna? Inseamna ca ti-a scazut imunitatea. Ai nevoie de o noua dieta in care trebuie sa incluzi alimente bogate in vitamine si minerale. Mai ales ca se anunta epidemii de viroze sau , mai rau, gripa!

Ti-am pregatit o lista cu cateva alimente care, in opinia nutritionistilor, cresc in mod garantat imunitatea organismului.

Usturoi

Aliment folosit inca din cele mai vechi timpuri contra infectiei. Usturoiul are efect antibiotic si antimicrobian. Astazi este folosit in mod special ca si condiment, dar in trecut se faceau cataplasme, un fel de pasta medicinala care se aplica pe diverse rani. Consumat in mod regulat usturoiul previne aparitia racelii.


Germeni de grau

Reprezinta o sursa bogata de zinc, un mineral care are un rol important in reglarea metabolismului si intarirea sistemului imunitar.

Nuci sau alune crude

Contin seleniu, un antioxidant puternic care previne uzura la nivel celular. Atentie, insa, specialistii nu recomanda consumul zilnic de nuci sau alune deoarece prea mult seleniu in organism creeaza dezechilibre. Este bine sa le consumati ocazional, odata pe saptamana sau la doua saptamani.


Ciuperci

Contin beta-glucan, o substanta care stimuleaza sistemul imunitar, activand celulele care lupta impotriva agentilor patogeni. Nu ingrasa si contin un nivel ridicat de proteine vegetale.

Brocoli

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.