Uite cum poti fi frumoasa in orice sezon. Sfaturi pentru a avea o piele sanatoasa iarna

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 08:07

Odata cu schimbarea anotimpurilor pielea ta are de suferit. In functie de sezon, pielea are nevoie de un anumit regim alimentar, dar si de terapie pentru a-si pastra elasticitatea.

Vremea rece, ploaia, vantul afecteaza sanatatea pielii. Pe timp de iarna ai nevoie de produse care iti asigura o hidratare constanta. Cele mai frecvente afectiuni ale pielii sunt deshidratarea si cuperoza (roseata).

Este recomandat ca in acest sezon sa renuntati la produsele demachiante pe baza de alcool si sa evitati sa va spalati tenul cu sapun lichid. Folositi creme de fata cu factor de protectie deoarece s-a descoperit ca razele UVA imbatranesc pielea chiar daca nu e soare afara.


Atunci cand faceti dus, nu alunecati in capcana de a creste temperatura apei daca afara e frig. Pielea va avea tendinta sa se usuce.

Exfoliati tenul si pielea corpului. Puteti alege produse din comert sau puteti incerca ceva practic si natural gen- gomaj din malai si lapte pentru corp sau zat de cafea, zahar pentru fata.

Infuziile de plante curata nu doar tenul, ci si caile respiratorii superioare.
Nu uitati nici de masaj cu crema sau uleiuri pentru ca terapia sa fie completa.

Incercati un regim alimentar mai sarac in grasimi chiar daca iarna organismul are nevoie de ele pentru a face fata temperaturilor scazute. Puteti inlocui grasimile saturate cu cele nesaturate din nuci, migdale, alune.

 

Taguri: