Caseta in care este pastrata formula secreta a bauturii Coca-Cola, expusa in premiera mondiala

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 08:22

Compania americana Coca-Cola expune pentru prima data in istoria ei caseta in care este pastrata formula secreta a celebrei bauturi racoritoare, scoasa din seiful unei banci din Atlanta, in care a fost tinuta in ultimii 86 de ani.

Vizitatorii muzeului The World of Coca-Cola din Atlanta vor putea sa vada doar caseta- fabricata din metal-, dar nu si formula secreta a bauturii, veche de 125 de ani.

Caseta nu a mai fost mutata din 1925 din seifurile bancii SunTrust Bank din centrul orasului american Atlanta si este expusa, incepand de joi, permanent, in muzeul The World of Coca-Cola din acest oras din statul american Georgia, unde se afla sediul central al companiei Coca-Cola.


"Este o zi speciala din istoria companiei, o incununare a sarbatorii noastre, intrucat marcam in acest an cea de-a 125-a aniversare a companiei", a declarat intr-un comunicat Muhtar Kent, directorul general al companiei americane.

"Compania a facut intotdeauna orice a fost nevoie pentru a proteja secretul formulei bauturii Coca-Cola", a declarat Phil Mooney, directorul arhivelor companiei americane. "Alegand sa o expunem de acum inainte la muzeul The World of Coca-Cola, impartasim astfel o mostenire legendara cu lumea intreaga", a adaugat Mooney.


Dupa inventarea, in anul 1886, a bauturii Coca-Cola de catre farmacistul din Atlanta John S. Pemberton, formula acestei bauturi carbogazoase a ramas secreta. Ea este cunoscuta de un numar restrans de persoane si nu este scrisa niciodata pe hartie sau pe alte suporturi.

Insa, in 1919, pentru a beneficia de un imprumut bancar, proprietarul de atunci al companiei, Ernest Woodruff, le-a cerut predecesorilor sai sa scrie formula pe o foaie de hartie, depusa intr-o banca din New York.
In 1925, cand imprumutul a fost rambursat, Ernest Woodruff a reintrat in posesia formulei scrise si a depus-o intr-o banca din Atlanta, unde a ramas pana cand a fost mutata la muzeu.

Compania Coca-Cola, lider mondial in industria bauturilor nealcoolice, include 500 de marci diferite, printre care se numara Coca Cola, Fanta si Sprite, care realizeaza o cifra de afaceri totala de 15 miliarde de dolari pe an.
Grupul Coca-Cola vinde 1,7 miliarde de sticle de bauturi racoritoare pe zi, in peste 200 de tari, si are peste 700.000 de angajati in lumea intreaga.( sursa Mediafax)

 

Taguri: