Redenumirea trenurilor, descoperirea unei planete locuibile, protestele din Rusia si aderarea Croatiei la UE fac topul celor mai populare subiecte de saptamana aceasta!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 08:23

In fiecare sambata, Kanal D iti face rezumatul celor mai importante evenimente de peste saptamana, ca tu sa te poti bucura de mai mult timp liber, fara sa pierzi contactul cu actualitatea.

Incepem retrospectiva cu o noutate pentru romani: de la 11 decembrie nu vom mai auzi de trenurile Personal, Rapid sau Accelerat. Din dorinta si necesitatea alinierii transportului feroviar de calatori la normele legislatiei europene in domeniu, CFR a luat decizia renumirii acestor trei categorii de trenuri. Astfel, incepand de duminica, trenurile Personal se vor numi Regio iar cele Accelerat si Rapid vor fi cunoscute drept InterRegio.

In lumina ultimelor decenii in care planeta noastra a avut mai mult de suferit decat de castigat de pe urma noastra, iata ca oamenii de stiinta de la NASA
au descoperit o planeta care se pare ca este o sora geamana a Pamantului. Se numeste Kepler-22b si se afla la 600 ani lumina distanta de noi. Datorita faptului ca are temperaturi similare cu cele intalnite pe Pamant si ar putea exista apa in stare lichida pe suprafata sa, Kepler ar putea deveni o a doua casa pentru pamanteni, in eventualitatea distrugerii Pamantului.

Intr-o perioada in care Uniunea Europeana pare sa se scufunde sub propria greutate, mai adaugam o masura pe cantar: Croatia a devenit, saptamana aceasta, cea de-a 28-a tara care a aderat la
Uniunea Europeana. Dupa ce Slovenia a aderat in 2004, Croatia este a doua din cele sase foste republici iugoslave care adera la UE, ceea ce promite multe pentru toate tarile din regiunea Balcanilor occidentali.

Se pare ca Rusia se va confrunta in perioada imediat urmatoare cu proteste fara precedent. Motivul? O contestatie nationala a victoriei partidului lui Putin la alegerile din 4 decembrie, unde rezultatele arata ca mai bine de 140% din populatia Rusiei a iesit la vot, lucru imposibil, de altfel.
Manifestantii se vor aduna in zilele ce urmeaza in Moscova, Sankt Petersburg, Ural si Siberia si vor cere anularea scrutinului fraudulos.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.