Sfaturi utile despre cum sa-ti ajuti copilul la teme

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2020, 11:15

Te ia durerea de cap cand cel mic te roaga sa il ajuti la teme? Ti-e teama ca nu ai aptitudini de pedagog, iar copilul nu va intelege metoda folosita de tine? Nu e cazul sa iti faci griji? Ti-am pregatit cateva ponturi care te vor ajuta sa ii explici lectiile copilului tau, intr-o maniera cat mai apropiata de gandirea lui.

Temele sunt foarte importante pentru un scolar, iar felul in care el le rezolva denota cat de bine stie sa aplice lucrurile pe care le-a invatat. Copilul trebuie sa fie constient de asta si sa nu trateze scoala cu indiferenta. Studiul acasa trebuie sa reprezinte un mod de viata pentru un elev.

Parintii trebuie sa evite sa isi lase copiii sa studieze seara deoarece, din cauza oboselii ei isi pierd din capacitatea de concentrare.



Daca pe scolarul tau nu prea il trage inima sa isi faca temele, nu e nevoie sa te alarmezi, psihologii spun ca majoritatea copiilor sunt asa.

Cand unui copil ii este greu sa invete o subiect in totalitate, este recomandat ca acesta sa inteleaga lectia pe etape si apoi in ansamblul ei.

Specialistii spun ca la fiecare 15 minute un copil isi indreapta atentia spre un alt lucru, de aceea este bine sa verificati din cand in cand unde au ajuns cu invatatul.


Dupa ce si-a terminat de scris un eseu, obisnuiti-l sa il reciteasca pentru a descoperi singur eventualele greseli. Asta o sa-l invete ca se poate baza pe el insusi, iar in timp nu va mai apela la parinti pentru a-i corecta o compunere sau oricare alta tema.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca nu toti copiii au aceeasi capacitate de invatare sau de concentrare. Deci, este necesar sa stii care este cel mai eficient mod de invatare pentru copilul tau.


Atunci cand invata inmultirea sau orice alta operatie la matematica, ajuta-l folosind diverse jocuri pentru a le putea retine mai bine.

Pentru a-si imbogati vocabularul, asigura-te ca citeste cat mai multe carti din programa scolara. O sugestie ar fi sa cititi impreuna sau sa ii cititi ceva in fiecare zi, cum ar fi un articol despre copii dintr-o revista, ziar etc, si sa ii explicati pe intelesul lui daca nu a priceput despre ce este vorba.


Copiii iubesc natura de aceea lectiile de stiinta ale naturii nu ar trebui sa fie un chin pentru el. Aratati-i cum se misca o planta dupa lumina sau incurajati-l sa aiba propriul ierbar sau insectar. Atunci cand calatoriti undeva explicati-i formele de relief pe care le vede: mare, munte, deal, lac etc si importanta lor pentru oameni.

Foarte important! Nu lasati copiii sa isi faca lectiile cu televizorul deschis, dar dati-i voie sa faca ce ii place dupa ce si-a terminat temele.


Nu uita sa urmaresti emisiunea "Mama din intamplare", in fiecare miercuri incepand cu ora 21:00, numai la Kanal D!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Mona Nicolici, dezvăluiri din căsnicia sa! Ce spune despre faptul că a ales să facă acest pas după vârsta de 40 de ani? „Avem de toate, avem și piper, avem și ardei iute, avem foarte multe condimente.”

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.