8 lucruri pe care dentistul nu ti le-a spus despre ingrijirea corecta a danturii!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 08:54

Sanatatea danturii tale este destul de intriganta. Exista o multime mituri atunci cand vine vorba de ingrijirea corecta a cavitatii bucale si pe care le urmam fara a intreba de ce trebuie sa fie asa si nu altfel.

In spatele sanatatii danturii tale se ascunde o intreaga stiinta, chiar mai mult decat ceea ce pare. Asa ca mai jos va prezentam 8 lucruri interesante pe care orice persoana ar trebuie sa le cunoasca daca isi doreste sa aiba o dantura perfecta.

1. O practica utilizata in mod frecvent, si anume aceeea de a pune un capac periutei tale de dinti se pare mult mai daunatoare decat daca nu ar exista.
Umiditatea din interiorul capacului nu face altceva decat sa favorizeze inmultirea bacteriilor.

2. Tu nu ar trebui sa te perii pe dinti la o distanta mai mica de aproximativ 2 metri de WC. Particulele care se raspandesc in aer atunci cand tragi apa pot calatori pana la distante de 2 metri.

3. 75% din populatia Statelor Unite ale Americii sufera de parodontale gingivale. Agentii microbieni proveniti din placa dentara ataca si distrug gingia si osul, actiune ce are ca rezultat pierderea dintelui afectat.


4. Persoanele care consuma mai mult de 3 pahare de suc pe zi se confrunta cu 62% risc mai crescut de a face carii.

5. Prima periuta de dinti a fost fabricata in China in anul 1498 si era confectionata din par de la porci, cai sau bursuci. Cu toate acestea ea a aparut pe piata abia in anul 1938.

6. Pastele de dinti care contin fluor si sunt inghitite de copii pot duce la o intoxicatie cu fluor.


7. Ar trebui sa-ti inlocuiesti periunta de dinta daca ai fost racit sau alte infectii. Microbii se pot implanta pe periuta de dinti ceea ce poate duce la o noua imbolnavire, insa mai mult mai grava.
 
8. Nou nascutii nu se nasc cu bacteria care provoaca cancer. Deseori, bacteriile sunt transmise de mama atunci cand isi pupa mictul sau sufla in alimentele sau bauturile pe care urmeaza sa le consume cel mic.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.