10 lucruri pe care nu le stiai despre Marylin Monroe!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 08:58

La apropape 50 de ani de la moartea sa, Marilyn Monroe ramane reperul absolut a tot ce inseamna glamour. Blonda s-a impus in cinematografie si a devenit un model pentru numeroase femei. Totusi, viata sa a fost demna mai degraba de un flm dramatic decat de o comedie romantica.

1. Partenerul lui Marylin in filmul "Some Like it Hot", Tony Curtis, a afirmat ca atunci cand a sarutat-o pe actrita, a fost ca si cum l-a sarutat pe Hitler. El a spus asta in privat recunoscand ca a fost o gluma. Tony Curtis nu suporta comportamentul lui Marylin, capriciille si intarzierile ei pe platoul de filmare.


2. Marylin a fost casatorita de trei ori. S-a casatorit prima data cu un muncitor la varsta de 16 ani si a divortat 4 ani mai tarziu.
Apoi a urmat mariajul cu Joe DiMaggio in 1954 si cu Arthur Miller din 1956 pana in 1961.


3. Motivul oficial invocat de tribunal in divortul dintre Marylin si jucatorul de baseball, Joe DiMaggio a fost cruzime mentala. Mariajul lor nu a durat decat 9 luni desi se iubeau nebuneste. Din lipsa de timp, ea fiind ocupata cu filmarile, iar el cu meciurile, cei doi au divortat.
Astfel, tribunalul o acuza de cruzime mentala.


4. Din dragoste pentru cel de-al treilea sot, Marylin Monroe se converteste la iudaism. Mariajul dintre cei doi, in schimb, devine epuizant pentru amandoi. Marylin simuleaza ca e insarcinata de doua ori, iar el, dupa divort spune ca: "e un monstru narcisist si rau care mi-a luat toata energia si m-a secat de talent."

5. Gladys Baker, mama lui Marilyn suferea de schizofrenie.
Era instabila si avea probleme financiare incat si-a abandonat fiica la doua saptamani dupa ce a nascut-o si a dat-o unei familii din California pana la varsta de 7 ani.


6. Marilyn nu si-a cunoscut niciodata adevaratul tata. Avea doar o poza de-a lui care semana cu celebrul actor Clark Gable despre care spunea, amuzandu-se ca e tata ei. Marylin a aflat tarziu cine e adevaratul tata pe nume Charles Stanley Gifford cand cineva ii arata o fotografie de-a lui.
Iar actrita ii gaseste o asemanare cu actorul Clark Gable.

7. Printre numerosii sai amanti, se numara si doi membri ai clanului Kennedy. La moartea actritei, Jackie Kennedy afirma: « Marilyn Monroe va dainui vesnic »


8. Marylin a fost inmormantata la Westwood Village Memorial Park. In 2009 cavoul de deasupra mormantului ei a fost pus in vanzare incepand cu suma de 500 000 de dolari, pentru a i se gasi un vecin actritei.



9. 9 millions de dolari, atat valoreaza moarta Marylin Monroe. In 2008, revista Forbes a estimat ca produsele si retetele care au legatura cu Marilyn Monroe s-au vandut in valoare de 9 milioane de dolari.

10. Departe de a se regasi in canoanele frumusetii din epoca noastra, cand o femeie poate ajunge cu talia extrem de subtire, starul purta marimea 42. Ea avea umerii largi si pulpele groase.
De altfel masura 42, pe atunci reprezinta un 46 de astazi.

 

Taguri: