Discursul Regelui Mihai, inghetarea salariilor si pensiilor si miile de pelerini sositi la Bucuresti fac topul celor mai populare subiecte de saptamana aceasta!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 09:09

In fiecare sambata, Kanal D iti face rezumatul celor mai importante evenimente de peste saptamana, ca tu sa te poti bucura de mai mult timp liber, fara sa pierzi contactul cu actualitatea.

Semn cat se poate de graitor ca inca n-am scapat de criza, Guvernul ia in calcul inghetarea salariilor si pensiilor pana in semestrul II al anului viitor. Surse oficiale au declarat saptamana aceasta ca abia de la sfarsitul lui iunie 2012 se va lua in calcul un proiect de buget ce va avea ca tema marirea salariilor si pensiilor. Pe fondul imprumuturilor facute de Romania in ultimul an, se pare ca cel putin urmatoarele 8 luni nu vor aduce nici o schimbare in buzunarele salariatilor si ale pensionarilor.


25 octombrie a fost o zi sarbatorita cu mare fast in Romania. A fost ziua Armatei, dar mai cu seama ziua in care Majestatea Sa Regele Mihai a implinit 90 de ani. Cu aceasta ocazie, Regele a vorbit in Parlamentul Romaniei la mai bine de 60 de ani de la momentul abdicarii. Discursul a fost prilej pentru multe citate memorabile, dar poate cel care a stat pe buzele tuturor in aceasta saptamana a fost: "Nu vad Romania de astazi ca pe o mostenire de la parintii nostri, ci ca pe o tara pe care am luat-o cu
imprumut de la copiii nostri.". Presedintele Traian Basescu nu a asistat la discursul Regelui Mihai in Parlamentul Romaniei.

Citeste si Regele Mihai, dupa mai bine de 60 de ani, s-a adresat Parlamentului

A fost o saptamana la fel de importanta si pentru crestinii ortodocsi din toata tara. Mii de credinciosi s-au adunat zilele acestea pe Dealul Patriarhiei intr-un pelerinaj extins, cu ocazia sarbatorii religioase Sf.
Dumitru. Au fost aduse moastele Sf. Dumitru, Sf. Andrei si ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena, la care toata suflarea credinciosilor s-a inchinat zile la rand si au suportat cozi imense pentru a atinge ramasitele celor despre care se spune ca aduc sanatate si vindecare.

Citeste si Dealul Mitropoliei, cel mai cautat loc din capitala. Afla de ce!

 

Taguri:

Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.