Masina de spalat iti pune sanatatea in pericol? Vezi ce boli poti lua!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 09:22

Un studiu efectuat de forumurile internationale de stiinta avertizeaza ca spalatul rufelor la temperaturi joase favorizeaza inmultirea bacteriilor. Asta pentru ca apa fiarta reuseste sa ucida bacteriile, nu doar detergentii.

Specialistii spun ca multi isi programeaza masina sa spele la temperaturi cat mai mici, din dorinta de a micsora consumul de energie. Mai mult, exista unele companii producatoare de detergenti care sustin ca produsele lor pot spala rufele cu succes chiar si la 15 grade Celsius. Nimic mai fals!

Sally Bloomfield, profesor la Scoala Londoneza de Igiena si Medicina Tropicala a declarat ca toti consumatorii trebuie reeducati atunci cand vine vorba de rufe curate.
Specialista sustine ca un lucru curat din punct de vedere vizual nu este si neaparat igienic.

Hainele pot purta diverse bacterii si virusi care predispun la infectii ale pielii si ale tractului urinar. Daca spalati la 40 grade Celsius, este indicat sa adaugati pe langa detergent si un dezinfectant sau clor, in cazul in care rufele sunt albe. Si asta pentru ca studiile arata ca la 30-40 grade dispar doar 6% din bacterii si murdarie.
Un procent foarte mic in comparatie cu 100%, daca incalziti apa la 60 grade Celsius.

Odata pe luna, masina de spalat ar trebui supusa unui proces de curatare. Incalziti apa la cea mai mare temperatura pe care o suporta utilajul si adaugati in compartimentul de detergenti o solutie dezinfectanta. Lasati masina sa spele la un ciclu normal, fara a adauga articole vestimetare, insa.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.