Rasul nu face ca parul sa creasca mai des si mai gros. Afla explicatia!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 09:22

Exista multe modalitati cu ajutorul carora poti scapa de parul nedorit, mai ales in ultima perioada au aparut o paleta larga de optiuni pe care le poti folosi in asa el incat sa nu te mai deranjeze firele nedorit. Cu toate acestea majoritatea femeilor inca mai folosesc lama, o metoda simpla, ieftina si nedureroasa.

Si probabil ca ai auzit de multe ori afirmatia: "daca te razi nu faci altceva decat sa provoci o crestere mult mai rapida, iar firul de par va fi mult mai gros si mai puternic".

De fapt adevarul este altul decat ceea ce ne-au invatat parintii, anumite studii au mers pana in anul 1920 si au dovedit ca rasul nu are absolut niciun efect asupra ratei de crestere a parului dumneavoastra.
Cresterea parului este controla de foliculii din par care sunt localizati sub piele, iar acestia nu sunt in niciun fel afectati de ras. Numai partea exterioara a parului dumneavostra este taiat, parte din par care oricum este mort. In schimb foliculii sunt cei care determina grosimea parului, culoarea si rata de crestere ce sunt complet neafectate de ras.

De unde a aparut acest mit, nimeni nu stie exact insa conform New York Time s acesta este popular de peste 50 de ani.
Unul dintre motivele pentru care oamenii par sa creada acest lucru este ca dupa ce s-au ras au observat ca parul a crescut mai repede si mai aspru, chiar daca adevarul nu este acesta. Daca ar fi fost asa toate persoanele care se rad ar fi ajuns sa aiba firul de par de grosimea unui creion, iar parul ar fi acoperit fiecare centimetru din zona atinsa de lama ceea ce nu se intampla.


Probabil ai observat ce se intampla cu ramaura unui copac dupa ce este taiat. Atunci cand este de o lungime considerabila este flexibila si este mult mai subtire, insa in momentul in care ai taiat ramura ti se pare ca este mai aspra si mai groasa, ceea ce nu este adevarat este pur si simplu vorba de baza. Ei bine, exact asa se intampla si cu firul de par taiat de lama.


Cat despre accentuarea culorii parului acest mit este de asemenea eronat deoarece foliculii nu sunt afectati de tait si odata cu inainterea in varsta parul unei persoane isi schimba textura, dar si culoarea.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.