10 trucuri care te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, fara a urma o dieta

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 09:36

Avem o veste buna, daca vrei sa slabesti si te-ai saturat sa-ti calculezi caloriile, specialistii sustin ca exista trucuri simple care ar putea te ajute sa pierzi in greutate, fara a urma o dieta drastica.

Cateva studii recent publicate au aratat ca micile schimbari ale stilului de viata te-ar putea ajuta sa pierzi pierzi kilogramele in plus fara a te abtine de la consumul alimentelor pe care tu le adori. Obiceiuri cum ar fi folosirea unei farfurii mai mici sau de a bea apa plata inainte de masa pot avea un efect minune asupra taliei.

 

Astfel, cei din cadrul Universitatii McGill au descoperit ca cei care gatesc acasa, mai degraba decat sa manance in oras, fac alegeri mai sanatoase cand vine vorba de alimentatie. Asa

ca mai jos iti prezentam 10 trucuri simple pentru a slabi usor.

 

1. Foloseste o farfurie mai mica

Este foarte simplu, cand ai o farfurie mai mare ai tendinta de a termina tot din ea, asa ca daca bolul din care mananci este mai mic nu vei mai avea asemenea probleme. Si o sa ti se para ca ai mancat la fel de mult, dar de fapt adevarul este ca ai doar impresia ca ai consumat mai mult si asta din cauza vasului.

 

2. Utilizeaza o furculita mai mare

Un studiu facut in Italia a scos la suprafata faptul ca persoanele care mananca cu o furculita mai mica au tendinta de a consuma mai mult decat cei care au o furculita mai mare. Ei cred ca cei cu furculitele mici au simtit ca manca mai greu, drept urmare si-au satisfacut foamea cu mai multe alimente.

 

3. Manaca in compania barbatilor

Daca esti femeie. Potrivit psihologului Meredith Cuplu, femeile mananca mai putin daca au barbati in preajma. Ea a declarat: ”Este posibil ca portiile mai mici sa aiba o legatura stransa cu atractia intr-un cuplu”.

 

4. Citeste etichetele

Cei care citesc etichetele produselor inainte ca ele sa fie cumparate consuma cu aproximativ 5% mai putine grasimi, decat cei care nu fac acest lucru.

 

5. Bea apa plata inainte de mese

Un studiu efectuat pe o perioada de 12 saptamani pe 48 de persoane, cu varste intre 55 si 75 de ani ce tineau un regim hipocalori au descoperit ca cei care beau doua pahare de apa inainte de fiecare masa au pierdut in medie doua kilograme, fata de cei care nu au facut asta.

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

6. Fereste-te de lumina in timpul noptii

Un studiu cu privire la efectele luminii puternice, luminii medii sau intunericului au aflat ca soarecii care au fost expusi unei lumini putenice in timpul noptii au

luat cu 50% mai mult in greutate, fata de cei care au stat pe intuneric.

 

7. Ascunde gustarile nesanatoase

Persoanele care stau toata ziua la birou au mancat mai putine dulciuri, dupa ce ele au fost mutate de pe biroul lor in alta parte a camerei, conform unui studiu publicat in Mindless Eating, de Brian Wansink.

 

8. Ai grija la prieteni

Copilasii mananca mai mult cu un cunoscut decat alaturi de un strain. Cercetatorii sustin ca aceasta regula se aplica si la adulti, poate fi pusa pe seama faptului ca ei actioneaza in calitate de asa-numitele donatori, si va pot incuraja sa va rasfatati cu anumite alimente interzise.

 

9. Fereste-te de prietenii slabi, dar care mananca mult

Cu siguranta ai macar un prieten care este extrem de slab cu toate ca toata ziua mananca absolut orice, si fara limita.  Un studiu a scos la iveala faptul ca daca stai alaturi de o persoana slaba dar care manaca mult atunci cand mergi la un film ai tendinta de a manca la fel de mult. Ceea ce nu este indicata mai ales daca vrei sa slabesti.

 

10. Evita reclamele care te imping sa faci sport

O universitate din Illinois a dezvaluit partcipantii la studiu care au urmarit reclame care te incurajeaza sa faci sport au observat ca au mancat mai mult decat cei care nu s-au uitat.  Acelasi lucru a fost valabil si in cazul participantilor care au fost expusi unor cuvinte subliminale cu privire la exercitiile, in timpul meselor.

 

 

 

 

Taguri: