Consumul de cafea scade riscul de a deveni depresiv. Afla explicatia!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 09:45

Multi dintre noi depind de o cana de cafea prospat preparata pentru a incepe ziua intr-un ton optimism. Se pare ca stimularea starii de spirit data de cafea ar putea sa dureze mai mult decat credem noi, cel putin asta sustin oamenii de stiinta.

Aceastia au descoperit ca femeile care beau patru sau mai multe cani de cafea pe zi scad riscul de a deveni depresive cu 50%. In timp ce acele persoane care consuma doua sau trei cafele, cu doar 15%. Cercetatorii Universitatii Harvard au facut acest experiment pe un numar de 51.000 de femei, timp de 10 ani. Nu au luat in considerare si barbatii cu toate ca unele studii arata ca si la ei se intampla la fel.


Descoperirea oamenilor de stiinta a fost publicata in Journal of American Medicine Association, iar ei cred ca excesul de cofeina lucreaza ca o pastila antidepresiva deoarece se opreste producerea de unor hormoni, cum ar fi serotonina.

De asemenea, ei sustin ca se imbunatatesc semnificativ sentimentele nostre de bine si astfel avem mai multa energie pe o perioada indelungata. Cercetatorii au intrebat femeile si cat ceai, batoane de ciocolata, alcool au consumat sau cat sport au facut in perioada studiului.


Drept urmare au descoperit ca depresia s-a redus considerabil cu ajutorului cafelei normale si au mai adaugat faptul ca cea fara cofeina nu are asemenea efect. Oamenii de stiinta mai sustin faptul ca in viitor cafeaua ar putea fi folosita drept antidepresiv sau un mijloc de prevenirea a depresiei.

In ultima perioada cercetatorii germani au tot afirmat faptul ca femeile sunt de doua ori mai susceptibile de suferi depresii, comparativ cu 40 de ani in urma, si totul deoarece ele incearca sa se imparta intre familie si munca.
Un alt atuu al cofeinei este faptul ca aceasta poate ajuta in oprirea unor  boli, cum ar fi cancerul de prostata, guta si Alzheimer.

Pe de alta parte consumul exagerat de cafea nu este in intregime benefic deoarece creste tensiunea arteriala si frecventa cardiaca, iar femeile insarcinate sunt sfatuite sa nu consume mai mult de doua cesti de cafea pe zi, se pare aceasta scade riscul unui avort spontan.


 

Taguri: