Adevărul! Gropile pe Naţional Arena!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 09:56

Vă prezentăm acum o bombă de presă - adevărul despre ruşinea de la meciul cu Franţa. După sute de articole apărute în presă, după ore, zile întregi de dezbateri la toate televiziunile, adevărul trebuia să iasă la suprafaţă! Vi-l spunem noi acum la ştirile Kanal D. Avem imagini grăitoare, declaraţii oficiale, informaţii obţinute în exclusivitate din interiorul echipei care a construit şi amenajat Naţional Arena şi, implicit, gazonul. Urmăriţi cu atenţie ancheta noastră şi veţi înţelege tot ce s-a întâmplat şi, bineînţeles, cine sunt vinovaţii.

Un stadion cum numai în vis credeam că o să avem vreodată! Am aşteptat,parcă, o viaţă să fie construit, amenajat, deschis! Avea să fie mândria noastră naţională, până când s-a transformat în dezamăgire naţională! Un demers jurnalistic de amploare, făcut de Ştirile Kanal D, scoate la suprafaţă adevărul, în această seară!

Să începem să aflăm cum s-a ajuns la gropile de la meciul cu naţionala Franţei! Priviţi cu atenţie, doamnelor şi domnilor, aceste imagini, în exclusivitate la Ştirile Kanal D! Credeţi că este gazonul unui stadion din divizia B sau C, nu-i aşa?!

În niciun caz nu vă
gândiţi că acesta este gazonul de pe Naţional Arena! Ei bine, iată adevărul!

Aceste imagini nu au efecte speciale, nu au fost prelucrate video în niciun fel! Este realitatea de pe Naţional Arena, o realitate pe care companiile contractate de autorităţi pentru a construi stadionul ne-au ascuns-o nouă, românilor!

Aşa arată gazonul de pe Naţional Arena la data de 1 august 2011, cu 9 zile înaintea marelui meci de inaugurare cu Argentina.


Aceste imagini au fost filmate imediat după ce fâşiile de gazon au fost descărcate din tiruri şi întinse, adică scoase la lumină! După cum observaţi, în foarte multe locuri, bucăţile de gazon sunt negre!

Ce credeţi că se putea întâmpla oare, după ce acest gazon, pe jumătate distrus deja? Avea să fie expus la lumina naturală?! IATĂ!

Sunt şocante imaginile, nu? Nici prin gând nu v-a trecut vreodată că AŞA arată gazonul de pe Naţional Arena, cu 9 zile înaintea marelui meci cu Argentina, adică în data de 1 august.


Nici măcar nu aveaţi cum să vă imaginaţi aşa ceva, doamnelor şi domnilor, pentru că, în momentul în care presa a fost primită, în vizită, pe stadion, în data de 25 iulie, toate camerele de televiziune au filmat decât o bucată de gazon, singura care era aşezată pe teren în acel moment şi care, încă, era verde.

Porţile Naţional Arena s-au închis, însă, în momentul în care situaţia a început să devină îngrijorătoare pentru toţi cei implicaţi în amenajarea gazonului: Din informaţiile pe care le-am obţinut de la sursele noastre, apropiate echipei de muncitori, primarul Sorin Oprescu
a mers, ulterior, două sau trei zile la rând să viziteze stadionul! Ar fi văzut atunci cât de gravă era situaţia cu gazonul, dar...ce se mai putea face?! Mai erau doar câteva zile până la meciul cu Argentina!

Vedeţi foarte bine că iarba este arsă în mai multe locuri, în unele zone chiar nu mai există niciun fir! Se vede nisipul din stratul de ancorare a gazonului! Această scenă este de-a dreptul incredibilă.
Trei muncitori încearcă să aşeze o bucată de gazon care, după cum se vede, chiar nu mai are nicio şansă să devină vreodată verde! Iarba este complet arsă!

Probabil de aceste imagini avea nevoie comisia de anchetă UEFA care a constatat greşeli grave şi ...a concluzionat că gazonul de pe Naţional Arena NU a fost montat corespunzător! Priviţi cum îşi fac treaba aceşti muncitori- când cu piciorul, când cu o greblă, deşi fâşiile sunt vizibil foarte uscate şi ar fi trebuit presate bine, nu doar întinse cu acel utilaj, pentru că, în momentul în care gazonul avea să
fie inundat, acestea să se ancoreze, adică să se prindă în stratul de nisip de dedesubt!

Acest muncitor- şofer pe un utilaj, este atât de bine pregătit professional, încât primeşte instrucţiuni de utilizare a maşinăriei de la o doamna îmbrăcată elegant.

Romeo Botocan, directorul general al Max Boegl, una din cele două companii care s-a ocupat de construcţia stadionului, şi-a recunoscut greşeala.

Gazonul a fost aşezat de către trimişii unei firme din Italia- cea care a furnizat gazonul, şi de angajaţi ai firmei GamaVerde, care aparţine lui Adrian Oprişan.

Am reuşit să-l surprindem în imaginile filmate pe Naţional Arena şi pe Adrian Oprişan care supraveghează îndeaproape lucrările de amenajare a gazonului, iar, sursele noastre ne-au spus chiar că a petrecut ore bune pe Naţional Arena, încercând să facă tot posibilul să finalizeze lucrarea cu bine!

Când vedeţi aceste imagini, şocante de-a dreptul, vă întrebaţi probabil, doamnelor şi domnilor, DE CE acest gazon NOU este atât de distrus, mai mult uscat şi galben, decât verde!

Din informaţiile pe care le deţinem, gazonul pe care îl vedeţi ar fi fost comandat de firma GamaVerde a lui Adrian Oprişan în Italia, la o companie care are ca obiect de activitate producţia şi comercializarea de suprafeţe sportive. Compania ar avea câmpurile cu iarbă pentru gazoane în sudul italiei, şi anume în sicilia.

Firma lui Adrian Oprişan, Gama Verde, şi compania italiană ar fi semnat un contract în care, sursele noastre ne-au spus, ar fi fost stipulat că fâşiile cu iarbă verde şi proaspătă să fie încărcate în tiruri în data de 15 iulie 2011, urmând să fie trimise în România şi montate imediat pe Naţional Arena.

Firma din Sicilia şi-ar fi respectat angajamentul şi, pe 15 iulie, ar fi încărcat 20 de tiruri cu fâşii de gazon! Erau gata să plece în România când... ar fi fost sunaţi din Bucureşti şi... rugaţi să mai stea!

De ce?! Pentru că sistemul de încălzire a gazonului- cel care se află sub iarbă şi sub un strat de nisip, nu ar fi fost gata. De ce NU era gata sistemul de încălzire? Potrivit informaţiilor obţinute de Ştirile Kanal D, firma Anconi, unul dintre contractorii lucrărilor de pe Naţional Arena, ar fi trebuit să achite către firma Rehau, furnizorul de ţevi pentru sistemul de încălzire a gazonului, suma de 140.000 de euro- contravaloarea ţevilor!

Anconi ar fi plătit numai 70 de mii de euro, iar, cealaltă jumătate, numai după ce compania Rehau i-ar fi anunţat că nu le livrează ţevile, dacă nu achită tot. Plata integrală către Rehau ar fi fost făcută de către Anconi trei zile mai târziu!

După plata integrală a sumei către Rehau, situaţia părea aranjată, iar lucrările la sistemul de încălzire puteau continuă. Numai că, firma Rehau ar mai fi avut nevoie de o altă aprobare din Germania ca să furnizeze ţevile către Anconi, document pentru obţinerea căruia a mai fost nevoie de alte câteva zile.

În tot acest timp, gazonul stătea încărcat în tiruri în Sicilia, Italia.

Aşa se face că, abia pe data de 19 iulie, era aşezat nisipul peste ţevile de la sistemul de încălzire a gazonului. Ce înseamnă acest lucru?

Gazonul, încărcat în data de 15 iulie, conform contractului, care urma să fie adus în România în două zile, adică pe 17 iulie, şi să înceapă să fie aşezat în data de 18 iulie- când românii abia montau acele ţevi, încă aştepta în tiruri.

Potrivit surselor noastre, camioanele ar fi plecat din Sicilia, Italia, abia în data de 21 iulie, adică după aproape o săptămână în care iarba a stat în tiruri, la întuneric şi în condiţii de umiditate crescută.

Ar fi ajuns în România în data de 23 iulie şi ...au mai aşteptat o zi pentru că baza gazonului tot nu era gata! Gazonul ar fi început să fie montat abia pe data de 25 iulie, adică la 10 zile după ce fusese tăiat şi încărcat. Acum, nici nu mai este de mirare de ce iarba era deja neagră în momentul în care a fost descărcată şi... s-a uscat la scurt timp după ce a fost expusă la lumina naturală.

Gândiţi-vă şi la faptul că, din informaţiile pe care le-am obţinut, întregul proces de montare a gazonului ar fi durat 6 zile, ceea ce înseamnă că suprafaţa a fost inundată total, aşa cum cer procedurile de montare, abia la final şi doar stropit gazonul pe ici pe colo, până atunci.

Degeaba s-au chinuit muncitorii să aşeze bucăţile care erau uscate deja?. Degeaba Adrian Oprişan a supravegheat lucrările! Nu mai era nicio şansă ca acest gazon să fie demn de inaugurarea unui stadion cu pretenţii, cum este Naţional Arena. Pe măsură ce gazonul era montat, iarba se usca, iar....meciul programat pe Naţional Arena era în pericol de a nu fi jucat!

Nimeni însă nu ne-a spus ce se întâmplă cu adevărat pe stadion.

Gazonul, care stătuse 7 zile, încărcat în tiruri în Sicilia, alte două zile pe drum şi... încă o zi a aşteptat în faţa Naţional Arena, era distrus deja?!

După ce partida cu Argentina fusese dejaj? anulată, probabil că nimeni nu a mai vrut o nouă dezamăgire pentru români! De ce spunem acest lucru?!

Sursele noastre ne-au dezvăluit că a fost agitaţie mare în jurul gazonului mai mult uscat şi distrus, decât verde! A fost căutată o soluţie de compromis pentru ca gazonul să fie gata la timp, iar meciul cu Franţa, aşteptat de o ţară întreagă, să se joace.

Surse apropiate echipei de muncitori ne-au declarat că, pe o mare parte din gazonul compromis, au fost folosite substanţe chimice pentru tratare- procedură bevetata, aplicată, care a dat rezultate!

Pe alocuri doar, însă, pentru că au fost foarte multe bucăţile complet uscate, irecuperabile, care au trebuit să fie pur şi simplu decupate. Fâşii de gazon verde au fost puse în locul lor! Când se întâmplă această operaţiune?!

 

Taguri: