Ion Bâra a plecat acasă cu o sumă considerabilă: 5 000 de lei

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 10:03

Ion Bâra, în vârstă de 38 de ani, din Codlea, de profesie contabil, a trecut furtunos de primul prag al concursului din ediţia 5 a concursului ”Vrei să fii milionar?”, difuzată ieri, 1 septembrie, la Kanal D.

Virgil Ianţu nu a reuşit să îl facă să se îndoiască de zicala ”a caută nod în papura”, de faptul că la simigerie se cumpără covrigi, nu sifoane sau papagali vorbitori, sau de faptul că Brad Pitt a jucat în filmul “Seven” alături de Morgan Freeman, şi nu de Florin Piersic. Răspunsul corect la o întrebare din literatură i-a asigurat 1 500 de lei, pentru că apoi Helios, zeul grec al Soarelui, să îl determine să îşi sune un prieten.
Ion Bâra a bifat dintr-un foc două adevăruri: acela că prietenul la nevoie se cunoaşte şi faptul că vechii greci îl adorau pe Helios ca zeu al Soarelui.

Nehotărât între Capua, Alpinius, Adamclisi şi Zama, variantele de răspuns pentru numele bătăliei în care Scipio Africanul i-a înfrânt pe cartaginezii lui Hannibal, Ion Bâra s-a retras din concurs cu o sumă consistentă: 5 000 de lei. Pus pe glume, Virgil Ianţu a ţinut să precizeze că Zama nu e vreo “zama” de găina, ci chiar numele bătăliei celebre care i-a adus victoria lui Scipio Africanu şi căderea lui Ion Bâra.


Nu rataţi nici în această seară, la “Vrei să fii milionar?”, emisiunea difuzată de miercuri până vineri, de la ora 20.00, încercările prin care trec concurenţii aflaţi faţă în faţă cu Virgil Ianţu la cel mai iubit concurs de cultură generală din istoria televiziunii. Premiul cel mare, de 1 milion de lei, îşi aşteaptă învingătorul!


 

Taguri: