Copilul hiperactiv – o binecuvantare care cere multa rabdare

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2017, 20:14

Sindromul ADHD.

Sunt anumite afectiuni care nu pot fi descoperite in timpul celor 9 luni de sarcina. Printre acestea, si asa numitul sindrom ADHD- Deficit de atentie si hiperactivitate.

Ce este ADHD?

Deficitul de atentie si hiperactivitate este un comportament care devine vizibil la unii copii in etapa prescolara sau in primii ani de scoala. Copilului care sufera de acest sindrom ii este foarte greu sa-si controleze comportamentul si sa fie atent la ceea ce se intampla in jurul lui.

Studiile facute au demonstrat ca in jur de 2 milioane de copii din Statele Unite au aceasta boala.

Cel care a abordat pentru prima data acest subiect a fost Sir. Heinrich Hoffman, in anul 1845. Istoria lui este simpla. S-a facut remarcat printr-o serie de carti de medicina si psihiatrie. Mai tarziu, din necesitatea de a-i citi fiului lui de 3 ani carti destinate varstei lui, a inceput sa scrie carti pentru copii.

Astfel a luat nastere lucrarea "The Story of Fidgety Philip", care este povestea unui baietel cu sindromul ADHD. Apoi, in anul 1902, la Royal College of Physicians, Sir F. Still a tinut o serie de conferinte referitoare la acest subiect.
Un copil care prezinta acest sindrom se confrunta cu o serie de dificultati care, insa, pot fi depasite daca beneficiaza de ajutor din partea parintilor si din partea personalului abilitat.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Simptome

Principalele caracteristici ale acestor indivizi sunt imposibilitatea de a-si pastra atentia, hiperactivitatea si impulsivitatea.

Toate acestea apar in primii ani de viata. De multe ori, se poate intampla ca si copiii absolut normali sa prezinte aceste simptome din diferite motive, de aceea este esential ca diagnosticul sa fie pus de persoane cu adevarat competente. Acest gen de comportament se dezvolta pe mai multe luni, alternand impulsivitatea si hiperactivitatea cu neatentia. Locul ideal pentru a descoperi aceasta afectiune este scoala.

Conform celei mai recente versiuni a lucrarii "Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders2(DSM-IV-TR)" exista 3 modele comportamentale care indica ADHD.

Aceste persoane pot fi consecvent neatente sau pot fi mult mai impulsive si mai hiperactive decat cele de varsta lor. Uneori aceste trei caracteristici pot coexista.

 

Taguri: