Primele zile de viaţă ale bebeluşului

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2017, 20:15

Dr. Rodica Ciauş - medic primar pediatru

Iată că aţi dat viaţă unei minuni după o sarcină lungă şi o naştere mult aşteptată! Un sentiment nou, acela de a veghea asupra educaţiei şi destinului făpturii pe care Dumnezeu vi l-a dăruit vă inundă sufletul. O mămică trebuie să fie responsabilă încă din prima clipă de viaţă a nou născutului! Laptele matern suplineşte complet nevoia de sete şi de foame a bebeluşului.

Nu trebuie să exageraţi cu înfăşatul, de preferat fiind ca picioarele micuţului să fie lăsate libere, pentru a evita dezarticulaţiile la nivelul femurului.

Asiguraţi-vă că temperatura camerei în care bebeluşul doarme este între 23- 24 grade Celsius şi respectaţi indicaţiile medicului cu privire la îngrijirea ombilicului. Pătuţul nou născutului trebuie să fie ferit de curenţi de aer şi cât mai aproape de o sursă naturală de lumină.
 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

 

Taguri: