Cancerul mamar - rolul psihoterapiei

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2017, 20:15

Dr. Laura Monica Radu – psihoterapeut şi psiho-oncolog

Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer întâlnită în rândul femeilor sub 55 ani. Această boală cruntă se întâlneşte din ce în ce mai des în rândul femeilor din România. Din fericire, în cazul cancerului mamar, şansele de supravieţuire sunt foarte mari dacă este descoperit în faza incipientă. Medicii sunt optimişti şi dezvăluie faptul că un cancer descoperit în stadiile de început poate fi tratabil.

Autoexaminarea periodică este obligatorie şi fiecare femeie trebuie să îşi facă timp pentru a-şi examina formă sânilor, culoarea şi textura pielii.

Este necesar ca orice anomalie să fie raportată medicului. Nu aşteptaţi să vă doară ceva pentru a vă prezenta la medic deoarece, din păcate, durerea este un simptom care apare foarte târziu, poate prea târziu pentru a se mai face ceva.

Diagnosticul de cancer mamar provoacă un şoc atât pacientei, cât şi familiei acesteia. Psihoterapeutii susţin că familia trebuie să fie alături de pacientă de la stabilirea diagnosticului, pentru a o ajută să treacă mai uşor peste perioada de tratament şi terapie.

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

 

Taguri: