Fumatul în România

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2017, 20:20

31 mai este Ziua Internaţională Anti-Fumat

Peste o treime din bărbaţii români sunt fumători (37,6%), în timp ce doar 12,5% din femeile românce fumează, arată Eurobarometer Report realizat de Comisia Europeană.

Specialiştii atenţionează că dependenţa de tutun la femei este mai puternică decât la bărbaţi. Conform cercetărilor realizate la Universitatea de Medicină din Hong Kong, femeile renunţă mai greu la fumat decât bărbaţii. Dificultatea este cauzată de faptul că femeile apelează la tutun în momentele încordate, transformând ţigara într-un suport pentru depăşirea stresului şi a depresiei.


Femeile tinere sunt cele mai afectate de acest viciu. Ajutorul de specialitate din partea unui medic este absolut necesar în cazul renunţării la fumat. Mai mult, studiile de profil, realizate în ultimii 20 de ani, arată că femeile fumătoare sunt mai expuse cancerului şi bolilor respiratorii comparativ cu bărbaţii fumători.
 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

 

Taguri: