Marele magician Iozefini, în premieră în România

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 25 feb 2017, 23:27

Din 8 octombrie, Kanal D îţi prezintă Clarvăzătorii, un format unic pe piaţa media românească în care oameni care susţin că deţin capacităţi extrasenzoriale se vor întrece pentru titlul de "Cel mai bun clarvăzător al României"

Magicianul Iozefini, membru al juriului din emisiunea Clarvăzătorii, ne dezvăluie câteva secrete într-un interviu despre emisiunea pe care o jurizează, dar şi despre meseria pe care o practică.

Cum se va face selecţia concurenţilor care vor participa în show-ul “Clarvăzătorii”?

Criteriul de bază este acela de a avea abilităţi extrasenzoriale, de orice natură sunt ele. Este criteriul cel mai concludent. Fiecare va fi testat şi pe parcursul emisiunii, concurenţii vor încerca să demonstreze care dintre ei are capacităţi reale de clarvăzător.

Ce abilităţi trebuie să aibă aceştia pentru a intra în concurs?

Am încercat să punem în show oameni cu capacităţi extrasenzoriale diferite. Avem de la chiromant până la bioenergetician. Pe parcursul întregii emisiuni, vom vedea care dintre concurenţi ne va face să credem că are într-adevăr abilităţile spuse.

În ce constau probele la care vor fi supuşi?

Probele sunt interesante şi foarte bine alese.

Ca să vă dau un exemplu: va fi o probă în care vor fi 18 maşini parcate într-un garaj şi în una dintre ele este ascuns un tânăr. Fiecare concurent, prin puterile pe care le deţine, va încerca să afle în care maşină se ascunde băiatul. Va fi foarte interesant pentru că sunt concurenţi care găsesc adevăratele răspunsuri la unele probe, iar la altele răspunsurile sunt total eronate.

Care este premiul pentru care se luptă concurenţii?

Premiul pentru care se luptă concurenţii nu constă în bani sau obiecte.

Cel care va câştiga va fi desemnat cel mai bun clarvăzător al României.

La ce alte proiecte lucraţi în afară de “Clarvăzătorii”?

După 25 de ani de profesie am hotărât să ofer mai mult timp familiei. Am destule spectacole pe care le onorez cu plăcere şi nu vreau să mă aglomerez mai mult. Am muncit foarte mult şi am acordat destul timp carierei, iar acum vreau să mai trăiesc şi pentru mine.

Vreau să stau cu familia. Am nevoie şi de linişte...

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum vă pregătiţi pentru fiecare nou spectacol sau reprezentaţie?

Iau fiecare spectacol foarte în serios, indiferent că reprezentaţia este în faţa a 7 copii sau este un eveniment foarte mare.

Tratez totul cu o mare responsabilitate, îmi pregătesc recuzita din timp, vreau ca totul să fie perfect. Înaintea fiecărui spectacol ajung cu măcar o oră înainte de a intra pe scenă. Acest lucru îl fac pentru a preveni cât se poate eventualele situaţii “neprevăzute”, din respect pentru cei care m-au invitat cât şi pentru psihicul meu. Părerea mea este că, înainte de toate, trebuie să fii om: să îi respecţi pe ceilalţi ca pe tine însuţi şi să îţi respecţi munca.

Există un antrenament pe care un iluzionist îl face pentru a nu-şi ieşi din mână?

Cu siguranţă, dar după 25 de ani de profesie, ştii care îţi sunt puterile, ştii ce poţi face. Este adevărat că practica este sfântă şi cu cât exersezi mai mult cu atât iese mai bine. Cu cât ai mai multe spectacole, eşti mai experimentat şi iese mai bine.

În magie, se poate spune că totul a fost deja descoperit sau numerele de iluzionism sunt mereu în schimbare?

Totul este în mişcare, totul se schimbă, se îmbunătăţeşte. Doar principiile de bază rămân aceleaşi.

Anul aceasta, Campionatul Mondial De Magie s-a desfăşurat în China. Participaţi la astfel de “întâlniri” ale iluzioniştilor?

Nu. Mie nu mi-au plăcut niciodată titlurile. Nu am făcut niciodată ceva pentru un titlu. Sunt mai fericit când mi se mulţumeşte pentru un spectacol decât atunci când primesc o diplomă. Doar publicul este în măsură să mă aprecieze şi să mă evalueze la justa valoare.

Ce vă place să urmăriţi la TV?

Mi-ar plăcea să urmăresc programe de vânătoare şi pescuit pentru că sunt pasionat de acestea. Cum nu găsesc aşa ceva, mă uit la Discovery, National Geographic, Animal Planet. Îmi place viaţa şi îmi place să ştiu cât mai multe despre tot ce implica ea.
 

 

Taguri: