Ce ambulanţe, parcă sunt dricuri!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 10:06

Cu sirenele stricate, maşini care merg la limita pericolului, unele fără revizii făcute la timp, şi cu o lipsă cruntă de medici, multe servicii de ambulanţă sunt în agonie. În Călăraşi, de pildă, o mână de oameni răspunde de viaţa a peste 300 de mii, iar dotarea e jalnică! În unele zone, o tragedie se poate întâmpla oricând. De ce? Vă spunem acum.

Budesti, judeţul Călăraşi. Trei echipaje de ambulanţă trebuie să facă faţă, zilnic, sutelor de apeluri telefonice de la bolnavii din zonă. Sunt 40 de mii de suflete acolo, care depind de ei. Şi doar două ambulanţe sunt dotate pentru intervenţii de urgenţă.

E strigător la cer când te gândeşti că este una dintre cele două ambulanţe de care poate depinde viaţa celor care trăiesc acolo. Izolaţi şi rupţi, parcă, de lume.

De când singurul spital din zonă a fost închis, doar un telefon la 112 îi mai poate salva, la nevoie.

La ambulanţa din Budesti lucrează doar două asistente. Şi acoperă aproape un sfert din judeţ. Condiţii infernale... Mai ales că medic nu există.

Culmea, autorităţile şi-au făcut calculele şi au închis spitalul din zonă. Pesemne că n-ar fi fost nevoie de el. La ambulanţă nu s-a gândit nimeni.

O mână de maşini care se strică des sunt folosite, la limita extremului, în fiecare zi. Doar Dumnezeu îi fereşte pe salvatori de accidente.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Probleme sunt însă cu aproape toate ambulanţele din Călăraşi.

Un judeţ în care serviciul de salvare este aproape în agonie.

Cam aşa arată sistemul sanitar de urgenţă, în judeţul Călăraşi, în Europa, în 2011. Ne-a luat o singură zi ca să descoperim aceste lucruri. Într-un judeţ în care Ministerul Sănătăţii a ajuns la o altă concluzie- nu e nevoie de un al treilea spital. Aşa că... l-a închis! Iar 15 asistenţi au rămas fără slujbe, chiar dacă, iată, este mare nevoie de ei.

 

Taguri: