Dăruieşte timp şi dragoste copiilor, de Crăciun!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 12:15

Kanal D şi emisiunea "Drept la ţintă”, împreună cu Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie (FICF) au demarat Campania "Dăruieşte timp şi dragoste copiilor, de Crăciun”, prin care lansează un îndemn tuturor adulţilor de a le dărui copiilor mai mult din timpul lor, mai multă atenţie şi dragoste.

"Anul acesta de Crăciun am hotărât să susţinem o iniţiativă menită să ajute toţi copiii, nu doar pe cei cu o situaţie socială precară. În calitate de tată, pot afirma că un copil are nevoie primordială de atenţie. Copiii noştri au nevoie de dragoste, susţinere şi, mai mult decât orice, de timp pe care să îl dedicăm lor. Cei orfani, care nu se pot bucura de prezenţa părinţilor în viaţa lor, resimt şi mai mult această nevoie.
Însă, sunt foarte multe şi cazurile copiilor care se simt singuri şi străini în propria lor familie. Noi considerăm că darurile, dulciurile, banii îi bucură şi îi ajută, însă tot dragostea rămâne de nepreţuit pentru copii”, declară Mădălin Ionescu. În cadrul acestei campanii, Mădălin Ionescu (Drept la ţintă), Ernest (Ochii din umbră), Bianca Ioniţă (Ştirile Kanal D) şi Silvia Ioniţă (Ştirile Kanal D) au participat la câteva workshop-uri educative organizate de Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie.
Mădălin Ionescu, moderatorul emisiunii Drept la ţintă, a participat la o activitate despre meserii, în care le-a povestit copiilor ce înseamnă munca în televiziune, i-a sfătuit cum să-şi aleagă un job şi s-au jucat împreună cu microfonul şi camera, copiii având ocazia rând pe rând să devină reporter, moderator de emisiune sau prezentator de ştiri. Silvia Ioniţă, prezentatoarea Ştirile Kanal D -12.30,
a avut ocazia să înveţe de la copii cum să mânuiască pensula şi cum să combine culorile la atelierul de pictură. Silvia şi copiii au pictat decoraţiuni care vor fi vândute la concertul "Flori de iarnă” (detalii mai jos). Ernest, prezentatorul emisiunii Ochii din Umbră, i-a iniţiat pe copii în lumea fascinantă a fotografiei. Copiii au învăţat cum se realizează o fotografie, cum se lucrează cu lumina şi obiectele, dar şi cum trebuie să pozezi pentru a-ţi scoate în evidenţa calităţile, dacă eşti în postura de model.
Bianca Ioniţă, prezentatoarea Ştirile Kanal D din weekend, a luat parte la un atelier cu copii preşcolari, care au învăţat să facă origami. Bianca a avut imediat lipici la copii, atelierul devenind o ocazie perfectă pentru aceştia de a-şi satisface curiozităţile în ceea ce priveşte televiziunea, dar şi viaţa, în general. Momentele speciale petrecute de vedetele postului vor fi prezentate în cadrul emisiunii "Drept la ţintă”, joi şi vineri, de la orele 16.45.
"Am întâlnit copii minunaţi în cadrul acestor ateliere. Sunt atât de deschişi, de curioşi, nu au nicio frustrare, nicio teamă ci, pur şi simplu, te dezarmează cu un zâmbet. Le place să vadă că te implici în munca lor, că le apreciezi efortul, că îi lauzi când fac ceva bine şi că îi corectezi când greşesc. Mi-am dat seama ce înseamnă responsabilitatea de a face un copil şi cât de important este să fii alături de el fizic şi psihic.
La plecare mea, tot ce au vrut să ştie copiii a fost când ne mai întâlnim. Din fericire, o să ne revedem curând, la concertul de luni, unde voi avea ocazia să-i aplaud, să-i susţin din public şi să le admir creaţiile”, spune Bianca Ioniţă. Luni, 13 octombrie, de la orele 18.00, la Sala Brâncuşi din Palatul Parlamentului, vedetele Kanal D şi copiii de care se ocupă FICF vă invită la un eveniment deosebit: concertul "Flori de iarnă”, susţinut de coruri compuse din copii cu o situaţie socială precară. În cadrul aceluiaşi eveniment se va organiza o expoziţie cu vânzare a obiectelor realizate de cei 200 de copii participanţi. Intrarea este liberă, iar banii obţinuţi din vânzarea micilor decoraţiuni de Crăciun vor fi folosiţi în beneficiul copiilor. Evenimentul este organizat cu sprijinul Dove şi U.N.A.T.C. Îi invităm pe toţi cei care doresc să îi ajute pe aceşti copii, măcar cu aplauze şi zâmbete, să le dăruiască 2 ore din timpul lor şi să participe luni la concertul pe care ei l-au pregătit. Despre parteneri: Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie (FICF)- este o organizaţie românească neguvernamentală, non-profit, apolitică, înfiinţată în urmă cu 17 ani, a cărei misiune este de a contribui la educarea, sănătatea şi protecţia copilului, familiei şi a comunităţii. Kanal D

 

Taguri: