Cel mai luxos tren american merge cu viteza luminii spre dezastru

"Trenul Groazei" ("Dead Rail") aruncă publicul în negura poveştilor cu extratereştrii deconspiraţi care îşi găsesc geneza în celebrul "Alien", "The Cassandra Crossing" sau "Runaway Train", toate având în comun conceptul de dezastru la bordul unui mijloc de deplasare: navă spaţială, tren sau maşină.

Acest stereotip al filmelor cu extratereştri a fost introdus pentru prima dată, chiar înainte de capodopera genului, “Alien”, de către regizorul spaniol Eugenio Mart în “Horror Express” (1972) în care întrega bătălie între extratereştri şi pământeni se dă într-un tren.



Regizorul Turi Meyer preia cu succes acest element, ţesând în jurul său întregul fir epic al filmului “Dead Rail”: un expres cu direcţia spre Vest se opreşte la o intersecţie din cauza unei maşini lovite de un meteorit. Unul dintre conductorii trenului zăreşte o creatură minusculă care zboară din meteorit şi îşi găseşte refugiu sub tren.

Acesta sfârşeşte parţial mâncat de extratestru. Un poliţist( Lou Diamond Phillips) îşi face apariţia şi încearcă să-şi facă datoria, însă în tren se află un important guvernator care trebuie să ajungă la destinaţie cât mai repede, aşa că îşi
amână cercetările până când descoperă noi victime.

În ciuda bugetului mic cu care a fost realizat, “Dead Rail” este presărat cu secvenţe de mare efect în care lumea extraterestră pare că a cucerit Pământul, iar oamenii încearcă din răsputeri să convingă Natura că merită să-şi câştige un loc în Univers.

 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”